Burjassot posa en funcionament els Camins Escolars en el Dia Internacional de la Ciutat Educadora

30 novembre 2023|Burjassot

Caminos Escolares Burjassot

El 30 de novembre es commemora el Dia Internacional de la Ciutat Educadora i, a Burjassot, la jornada s’ha celebrat amb la posada en funcionament del projecte dels Camins Escolars, una ambiciosa iniciativa amb la qual l’Ajuntament pretén reafirmar el fet que Burjassot és Ciutat Educadora. Les regidories d’Educació i de Protecció i Drets de la Infància, dirigides per Manuela Carrero i Yolanda Andrés, respectivament, presenten els Camins Escolars com un gran pas perquè Burjassot es convertisca en un entorn més acollidor, segur i autònom per als xiquets i xiquetes que, diàriament, acudeixen als seus centres educatius.

L’objectiu principal dels Camins Escolars és promoure la mobilitat sostenible i autònoma dels xiquets i xiquetes de Burjassot en els entorns escolars del municipi, construint rutes amb destinació als diferents centres educatius, perquè els escolars puguen anar al col·legi caminant i amb més independència. La iniciativa compta també amb la col·laboració de la regidoria de Serveis Municipals, dirigida per Manuel Pérez Menero, a més del treball i l’assessoria de la Policia Local de Burjassot i de l’Oficina de Sostenibilitat Local.

Recentment, els Camins Escolars han sigut senyalitzats de llarg a llarg dels carrers de Burjassot mitjançant uns enormes llapis i petjades grocs que, a més de marcar la ruta a peu per als xiquets i xiquetes que es dirigeixen al col·legi, també marquen la distància que resta fins al destí. Algun d’estos llapis són, per part seua, “punts de trobada” perquè les xiquetes i els xiquets d’un mateix barri es puguen reunir i, des d’allí, emprendre la marxa cap al col·le. Així, els Camins Escolars de Burjassot recorren 15.000 metres de carrers, sent cinquanta d’estes protagonistes d’estes rutes. Rutes saludables, sostenibles, amables amb el medi ambient i que, al temps, afavoreixen l’autonomia i la socialització de l’alumnat en l’exercici diari d’anar al col·legi.

Este matí (30-11-2023), amb motiu del Dia Internacional de les Ciutats Educadores, els Camins Escolars s’han posat oficialment en funcionament a l’entorn de la Plaça del Pouet, punt estratègic d’estes rutes, tant en direcció al CEIP El Pouet, com cap al col·legi San Miguel Arcàngel. Precisament en el punt de trobada que marca un dels enormes llapis grocs en la Plaça del Pouet, s’han reunit alumnes i professors de tots dos centres educatius.

Totes i tots junts, amb la companyia de l’alcalde, Rafa García i de les regidores d’Educació i de Protecció i Drets de la Infància, han llegit el manifest del Dia Internacional de les Ciutats Educadores, el qual ha posat recalcament la creació d’estos Camins Escolars, “com un pas endavant cap a un futur on l’educació arribe a tots, on les ciutats no sols cresquen en espais, sinó també en coneixement i oportunitats per a cadascun dels seus veïns. Hui, amb este nou projecte, Burjassot se suma a la celebració i es manté en el seu compromís amb la construcció d’un municipi més inclusiu, creatiu, educador i culturalment més dinàmic que, després de moltes jornades de treball i implicació de molts agents del municipi, hui comença a caminar”.

Els Camins Escolars de Burjassot, les fases següents dels quals s’implementaran pròximament, queda emmarcat en el projecte integral “Burjassot, Ciutat Educadora” i de la Ciutat de les Xiquetes i els Xiquets de Francesco Tonucci i per al seu desenvolupament i posada en marxa s’ha comptat, des del principi, amb el suport i implicació de tota la comunitat educativa de Burjassot.