Burjassot posa en marxa la campanya “Anem a classe!” per a lluitar contra l’absentisme escolar en el Barri de les 613 Vivendes

2 desembre 2020|Burjassot

Vamos a clase

L’Ajuntament de Burjassot, des de l’àrea de Benestar Social, dirigida per la regidora Yolanda Andrés, i des de la regidoria de Serveis Socials, dirigida per Isabel Mª Mora, ha posat en marxa una nova campanya d’integració i de lluita contra l’absentisme escolar en el Barri de les 613 Vivendes. Aquesta nova campanya s’emmarca dins del “Programa d’intervenció enfront de l’impacte social per Covid-19 en el Barri de les 613 Vivendes”, cofinançat entre el Consistori i les línies de subvenció que la Generalitat Valenciana disposa en el seu programa Barris Inclusius.

La campanya de comunicació que es durà a terme per a la lluita contra l’absentisme escolar, “Anem a classe!”, es basa en la dinamització d’un conjunt d’activitats l’objectiu de les quals és millorar l’escolarització dels xiquets, xiquetes i adolescents del barri de les 613 Vivendes, limitant l’impacte de l’absentisme i reforçant la idea de la importància de l’educació com a dret i deure. A més, es vol transmetre també que les aules són espais segurs, lliures de Covid-19, amb protocols de seguretat preestablits, definits i estructurats, que donen major seguretat si cap tant a l’alumnat com a les seues famílies.

Aquesta campanya compta amb una imatge molt atractiva per als escolars; imatge que ja pot veure’s en la pàgina de Facebook creada a aquest efecte, Anem a classe!. en la qual s’aniran pujant totes les accions que es posen en marxa: des de la cartelleria específica elaborada, atractiva i amb elements que cridaran l’atenció de l’alumnat per a fer-li interaccionar amb la campanya, fins a la creació d’un còmic i de diferents vídeos, protagonitzats per professors, el propi alumnat i els seus pares i mares, en els quals comptaran les seues pròpies experiències sobre com veuen el sistema educatiu.

Totes les accions que es posen en marxa tenen com a objectiu que l’alumnat no es perda les classes i tots i totes continuen amb el seu procés educatiu i de socialització a les aules.