Burjassot presenta les seues activitats amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere

16 novembre 2020|Burjassot

Des de 21/11/2020 fins a 04/12/2020

AF AYTO BURJASSOT campaña VIOLENCIA GENERO educ CAST A4

L’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria d’Igualtat i Feminisme que dirigeix l’alcalde de Burjassot, Rafa García i a través d’Espai Dona, i amb la col·laboració de la regidoria d’Educació, dirigida per Manuela Carrero, i de la regidoria de Protecció i Drets de la Infància, que dirigeix Yolanda Andrés, ha llançat les activitats commemoratives del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència de gènere contra les dones a Burjassot. Baix el lema “Val més educar que curar”, enguany, les activitats se centren en la importància de la coeducació com a valuosa eina de prevenció de la violència, per raons de gènere.

Així, i com a acció transversal durant el mes de novembre, a les aules dels centres educatius de Secundària del municipi es treballarà amb el programa municipal “De qui depén? Depén de tu”, abordant amb els joves dels instituts i amb el treball de la UPCCA i Espai Dona, diferents activitats de prevenció i sensibilització sobre la violència masclista, sobretot en el context de la població adolescent.

La primera activitat dirigida a tota la població interessada tindrà lloc dimarts que ve 24 de novembre, a les 19h. En directe i a través dels comptes de Facebook i Instagram d’Espai Dona, se celebrarà la xarrada “Noves masculinitats, una alternativa a la violència”, la qual estarà a càrrec d’Agustín Zaragozá, agent d’Igualtat i professor de Filosofia.

El dimecres 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, a partir de les 12h, i també a través dels comptes de Facebook i Instagram d’Espai Dona, es difondrà el Manifest institucional i reivindicatiu, en format vídeo, contra la violència de gènere elaborat des de l’Ajuntament de Burjassot i amb la col·laboració del Fòrum de Participació per la Igualtat de Gènere. El vídeo, que es difondrà a través de les xarxes socials i que quedarà allotjat en la web municipal, també disposa de format adaptat a la llengua de signes.

La I Jornada per a la coeducació de l’Ajuntament de Burjassot, dedicada a tots els professionals que desenvolupen la seua activitat en el camp de l’educació i la infància, centrarà l’activitat del dijous, 26 de novembre. La jornada té com a objectiu abordar la coeducació, com un mètode d’ensenyament que es basa en una educació lliure, on no hi ha lloc per als estereotips de gènere, orientada a formar ciutadans i ciutadanes lliures i iguals en drets i oportunitats. Començarà a les 17h, i comptarà amb la participació de professionals experts en coeducació com són Amelia García, Leonor Goicochea, Sandra Molines, María Marró i Agustín Zaragozá.

Les persones interessades a apuntar-se a aquesta I Jornada d’Educació, poden inscriure’s, de manera gratuïta, fins al 23 de novembre, escrivint un correu electrònic a accionsocial@ayto-burjassot.es, especificant nom i cognoms, DNI, telèfon de contacte, correu electrònic i professió.

Finalment, el divendres 4 de desembre, el Centre Social Díaz Pintado acollirà, a partir de les 9h, un taller dirigit a professionals sobre intervenció amb menors en situació de violència de gènere.