Burjassot, primer cibermunicipi de Cibermanagers per a la Igualtat, acull la Trobada de Cibermanagers

15 abril 2024|Burjassot

Des de 18/04/2024 fins a 18/04/2024

Burjassot es convertirà el dijous, 18 d’abril, en la seu de la I Trobada Cibermanagers per a la Igualtat, un esdeveniment formatiu i informatiu que arriba al municipi de la mà de les Regidories d’Educació i Igualtat i Feminisme, dirigides per Manuela Carrero i Yolanda Andrés, respectivament, amb el títol ‘Prevenció de la violència de gènere en el context digital’.

La Casa de Cultura serà el punt de trobada nacional d’esta jornada que començarà a les 11.00 hores i a la qual no faltaran l’alcalde de Burjassot, Rafa García, i la directora de l’Institut de la Dona, Isabel García. La jornada serà retransmesa en directe a través d’aquest ENLLAÇ.

El programa Cibermanagers té com a missió fomentar la convivència positiva i la conducta igualitària, així com ajudar a previndre diferents formes de ciberviolència com puga ser la difusió de contingut íntim. Es tracta d’un programa assistit per part de PantallasAmigas perquè des dels centres educatius es puga implementar de manera autònoma. A més, el programa compleix amb el desenvolupament de les competències educatives basat en la Llei Educativa actual i en el Marc Europeu de les Competències Digitals.

Després de la formació al professorat dels centres La Fontaine, Joan XXIII i els IES Vicent Andrés Estellés, Federica Montseny i Comarcal per a, posteriorment, formar també a l’alumnat, seran ells mateixos també els que compten les seues experiències amb el programa i la importància de la formació rebuda per a fomentar la convivència positiva i respectuosa en els centres educatius.

Pilar Royo, responsable del Departament d’Educació de l’Ajuntament de Burjassot, serà l’encarregada de donar la benvinguda i, després, donarà pas a Leire Lasuen, responsable del projecte Cibermanagers per a la Igualtat, primera a intervindre en esta jornada formativa. A continuació, tindran lloc les intervencions de la directora de l’Institut de la Dona i de l’alcalde de Burjassot.

Després d’esta primera part, tindrà lloc la ponència “Ambaixador Cibermanagers per a la Igualtat” per @yosoytumaoficial i, sobre les 11.30 hores, el panell 1 versarà sobre els “Municipis Cibermabagers per a la Igualtat”, en el qual participaran María Marco, tècnica d’educació de l’Ajuntament de Burjassot i Raquel Caro, educadora social de Trebujena (Cadis).

Mª Ángeles Moreno, de l’IES Alyanub de Vera (Alacant) i Eva Díaz, del col·legi Aquila, de Parla (Madrid) seran les encarregades del panell 2, que arriba amb el títol “Programes i projectes d’Aprenentatge i Servei (APS). El panell 3 començarà sobre les 12.30 hores i comptarà amb la participació de professionals i l’alumnat de diferents centres educatius que han dut a terme el programa “Cibermanagers per la Igualtat”.

Per a finalitzar la trobada, tindran lloc els reconeixements que s’atorgaran als primers municipis Cibermanagers per a la Igualtat i als centres i a l’alumnat participant en el projecte. Finalment, el reconeixement es realitzarà tant a l’Ajuntament de Burjassot com a PantallasAmigas.