Burjassot informarà i conscienciarà per a evitar que es llancen al WC tovalletes humides

27 juliol 2018|Burjassot

En sessió extraordinària celebrada aquest dimarts, el Ple de l’Ajuntament de Burjassot ha aprovat, entre altres punts, la moció presentada per Ciutadans perquè el municipi duga a terme campanyes de conscienciació per a evitar que es llancen al WC tovalletes humides. La moció ha sigut aprovada per unanimitat del Ple, compost per PSPV-PSOE, Compromís, PP, Ciutadans, EU i Totes amb Burjassot. 

La moció arreplega la necessitat d’incrementar la labor de conscienciació des de l’Ajuntament amb campanyes informatives dirigides a la ciutadania. Així, es proposa “elaborar, des de l’Oficina de Sostenibilitat Local, campanyes freqüents d’informació i conscienciació en la pàgina web municipal i en tots els altres mitjans de difusió amb què compta l’Ajuntament de Burjassot, dirigides a convidar a la ciutadania a no llançar al WC les tovalletes, així com altres productes igual de perniciosos com puguen ser les comprimides, o tampons, els “bastoncillos” de cotó o els preservatius”.

El text també arreplega que “s’incidisca en les campanyes en els danys que aquesta actitud ocasiona tant al medi ambient com en la seua repercussió econòmica en la factura del clavegueram”. Així mateix, la moció “insta al Congrés dels Diputats a impulsar les modificacions legislatives precises a fi que, en l’etiquetatge de les tovalletes humides, s’advertisca sempre que no han de tirar-se pel vàter pel perill d’embós en canonades i depuradores”.