Burjassot rep el Premi “Ciutat Responsable amb la Infància 2017”

20 novembre 2017|Burjassot

Premio Infancia
Premio Infancia

Sent 20 de novembre, jornada reconeguda per l’ONU com el Dia Universal del Xiquet des de 1954, però també per ser l’aniversari de l’adopció de la Declaració Universal dels Drets del Xiquet, en 1959 i el dia en el qual es va aprovar la Convenció dels Drets del Xiquet, en 1989, la ciutat de Burjassot ha posat el punt i final a un any especialment dedicat a l’atenció a la infància. Hui, el municipi ha rebut el Premi de “Ciutat Responsable amb la Infància 2017”, atorgat pel Consell Independent de la Infància (CIPI) després d’haver sigut la seu, el passat mes d’octubre, del pas per la Comunitat Valenciana de la Gira per la Infància 2017.

La celebració ha tingut lloc aquest matí en el Saló de Plens del Consistori i ha començat, després de l’obertura realitzada per l’alcalde, Rafa García, amb la sessió del Fòrum Social d’empreses en el qual els empresaris participants, que també han rebut el seu reconeixement, han compartit les iniciatives responsables amb la infància, que duen a terme des d’empreses de molt diferents sectors.

Més tard, a les 12h, ha començat l’acte de lliurament de diplomes i premis precedit per la lectura dels Drets dels Xiquets, la qual ha sigut realitzada per representants del Ple Infantil de Burjassot. A més de totes les empreses responsables amb la infància, han rebut un diploma per la seua col·laboració amb la Gira per la Infància, entitats locals com el Grup de Dons, Grup Scout Impeesa 243, el voluntari Manel Fernández Roca, la Falla Isaac Peral, Restaurant Trapemar i la Carnisseria Mariano. Finalment, l’alcalde de Burjassot, Rafa García i la regidora d’Educació, Laura Espinosa han rebut el guardó que acredita a Burjassot com “Ciutat Responsable amb la Infància 2017”, per part del CIPI, representat pel seu president, Antonio Salvador Giménez. 

Finalitza així un projecte, el del pas de la Gira de la Infància pel municipi, un més dels molts que integren el Pla Burjassot Ciutat Educadora. Però solament és un parèntesi ja que el pròxim 20 de novembre, de l’any que ve, Burjassot serà el punt d’eixida de la Gira per la Infància 2018.