Burjassot rep el dissabte als millors fondistes de la península

10 abril 2019|Burjassot

Trofeo Ibérico

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Burjassot ha sigut l’escenari per a la presentació als mitjans de comunicació del XV Trofeu Ibèric i de la 38a edició del Campionat d’Espanya de 10.000 metres, que tindrà lloc en el municipi dissabte que ve 13 d’abril. Amb el cartell oficial a les mans de l’esdeveniment esportiu en el qual es mesuraran els millors fondistes d’Espanya i Portugal, han posat l’alcalde de Burjassot, Rafa García; el president de la Federació Valenciana d’Atletisme (FACV), Vicente Añó, el regidor d’Esports, Manuel Pérez Merero i el president i director del C.A Els Sitges, Eduardo G. Velasco.

L’alcalde ha manifestat sentir-se molt orgullós de poder albergar “aquesta festa de l’atletisme a Burjassot, una ciutat en la qual l’esport forma part essencial des de les edats més primerenques, impulsat a més des de la base a través de les Escoles Esportives Municipals”. A més, ha volgut “agrair la confiança de la Federació Valenciana d’Atletisme a l’hora de programar aquest esdeveniment a Burjassot i el treball d’Eduardo Gómez, qui fa i està fent molt per l’atletisme en el municipi i per l’esport en general. Tot el que contribuïsca a donar a conéixer Burjassot com la ciutat esportiva que és, tindrà el suport de l’Ajuntament”.

Serà a partir de les 17h del pròxim dissabte quan el sintètic del Poliesportiu Municipal aculla el primer campionat nacional de la seua història, després de la seua renovació fa dos anys. Així, des de l’organització liderada pel C.A Els Sitges, en col·laboració amb la regidoria d’Esports, com des de la pròpia Federació, hi ha molta expectació davant aquesta cita en la qual Burjassot aposta definitivament per l’atletisme de qualitat, en una oportunitat única d’acostar l’elit a les bases de l’atletisme. El mateix president de la FACV, qui també és vicepresident de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme, ha manifestat “estar molt agraït tant a l’alcalde com al regidor d’Esports pel suport que des de l’Ajuntament s’està donant a l’Atletisme, recordant que en 2018 Burjassot també va albergar el Campionat d’Espanya de marxa en ruta”. Així mateix, Añó ha lloat “al Club d’Atletisme Els Sitges, un dels clubs capdavanters de la Comunitat Valenciana, participant també en nombrosos campionats a nivell nacional”.

Eduardo G. Velasco, president i director del C.A Els Sitges ha abordat els aspectes més tècnics de la competició, que reunirà a Burjassot a més de 250 atletes, després d’agrair a l’Ajuntament el seu suport al club burjassoter des de la seua creació en 1985 i a la Federació la seua confiança i aposta per Burjassot a l’hora de programar aquesta important cita esportiva.

El Campionat d’Espanya de fons en pista que es disputa sobre 10.000ml -absolut i Sub23- i 5.000ml – en Sub18 i Sub20- és a més Trofeu Ibèric la qual cosa atraurà, a més dels millors fondistes espanyols, als millors corredors i corredores de Portugal. Els ritmes previstos són rapidísims: 27’50 en homes i en 31’50 per a dones. Entre els favorits al triomf, en la categoria masculina el duel hispà sembla que estarà entre el corredor del Cárnicas Serrano, José Antonio Chiki Pérez, campió de 2017 i l’aragonés Toni Abadía, vencedor en 2015, 2016 i 2018. En dones, les favorites són Trihas Gebre, vencedora en 2016 i 2017 i l’actual campiona, Nuria Lugueros.

L’historial del Trofeu Ibèric per a Espanya és de deu títols en homes i de set en dones, unes xifres que decanten la balança per Espanya com a favorita, si bé en dones la lluita pot estar més oberta. Des de l’organització es convida a la ciutadania a acudir el dissabte al Poliesportiu Municipal per a gaudir d’una competició en la qual, a més, hi haurà una atractiva novetat. En les dues carreres de 10.000 metres, el públic podrà estar en pista, fins al carrer 5, per a animar des de ben a prop als atletes per a volen fins a aconseguir les marques més veloces.