Burjassot recull prop de 40.000 quilos de roba i calçat en el primer semestre de l’any

3 setembre 2019|Burjassot

contenedores ropa y calzado

Si per alguna cosa destaca Burjassot és pel seu gran compromís amb les persones que més ho necessiten. Poble solidari amb totes les activitats que desenvolupen al llarg de l’any les seues entitats socials, també ho és en la donació per a Cáritas Diocesanas donant roba i calçat, en els contenidors situats per a tal efecte en diferents punts del municipi.

Durant el primer semestre d’enguany, de gener a juny, les veïnes i els veïns de Burjassot han donat prop de 40.000 quilos de roba i calçat, sent 34.479 quilos els que s’han recollit en els diferents contenidors situats per tot el municipi i 4.948 quilos provinents d’altres recollides. En total, s’han recollit 39.427 quilos.

Els mesos amb major quantitat de donacions, han sigut els de maig i juny, amb recollides de 8.055 quilos i 9.290 quilos respectivament, sent el contenidor de recollida situat en la Plaça Francisca Navarro, encreuament amb Ausiàs March, el que ha recollit major nombre de quilos, 5.341.

Destaca també la recollida dels contenidors situats en l’Avinguda Pi i Margall, amb el carrer Mariano Ribera, amb 4.587 quilos recollits, el situat en la Carretera de Llíria amb el carrer Independència, en el qual s’han recollit 4.565 quilos i el situat al carrer Pintor Goya amb Bautista Riera, que ha recollit 4.472 quilos.

La recollida, selecció i venda d’aquesta roba, al costat de la d’altres diòcesis, ha permés de juliol de 2018 a juny de 2019 l’acompanyament de 69 persones en itineraris d’inserció, aconseguint que 23 d’aquestes persones acabaren el citat itinerari i que 14 d’elles s’hagen incorporat al mercat laboral.

Aquesta recollida de residus tèxtils forma part de Koopera, un projecte social i mediambiental que, al costat d’Arropa València, té com a missió generar oportunitats d’ocupació entre persones o col·lectius en risc d’exclusió social, millorar la seua ocupabilitat perquè, a través del tractament dels residus tèxtils que arriben a la planta de tractament, procedents de contenidors i de donacions populars, se’ls forme en un ofici i se’ls prepare per a futures ocupacions.

Els contenidors, situats a Burjassot, es poden trobar als carrers Ferrocarril (Parc Alban); Pi i Margall amb Mariano Ribera; Inés Mir amb Sant Tomás; Francisca Navarro amb Ausiàs March, José Carrau, Ronda del Castell amb Séquia de Montcada; Pintor Goya amb Bautista Riera; General Prim amb Doctor Lleonart; Carretera de Llíria amb Independència i Carretera de Llíria amb Carrer Balmes.