Burjassot recorda que hui se celebra el Dia Internacional de l’Educació

24 gener 2024|Burjassot

Día Internacional de la Educación

Hui, 24 de gener, se celebra el Dia Internacional de l’Educació, una data marcada en el calendari per a les i els professionals que dediquen la seua vida a formar a les diferents generacions en els seus centres educatius.

La UNESCO dedica este dia en 2024, amb el lema “Aprendre per a una pau duradora”, al paper crucial que exercixen l’educació i els docents en la lluita contra el discurs de l’odi, un fenomen que s’ha multiplicat en els últims anys amb l’ús de les xarxes socials, danyant el teixit social.

Des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Burjassot, dirigida per Manuela Carrero, es vol commemorar este dia recordant la gran funció que realitzen les i els docents i els proposen compartir amb el Consistori qualsevol acció i/o iniciativa que realitzen els centres educatius per a transformar en discurs de l’odi en un discurs de pau, a través d’accions que òbriguen les portes del coneixement i que promoguen la construcció d’una societat més justa, pacífica i igualitària.

Les activitats que es duguen a terme poden enviar-se a pepa.badia@burjassot.es durant tota esta setmana i, d’estes, es farà una ressenya en la web de l’Ajuntament amb l’objectiu de commemorar el Dia Internacional de l’Educació com a comunitat educativa.

És necessari, tal com assenyala la UNESCO, un compromís actiu amb la pau i l’educació és fonamental en esta obstinació. L’aprenentatge per a la pau ha de ser transformador i contribuir a dotar a les i els alumnes dels coneixements, valors, actituds, competències i comportaments necessaris per a convertir-se en agents de pau en les seues comunitats.

Es necesario, tal y como señala la UNESCO, un compromiso activo con la paz y la educación es fundamental en este empeño. El aprendizaje para la paz debe ser transformador y contribuir a dotar a las y los alumnos de los conocimientos, valores, actitudes, competencias y comportamientos necesarios para convertirse en agentes de paz en sus comunidades.