Burjassot reforça serveis d’atenció a la ciutadania i tanca les pistes multiesport d’accés lliure

15 gener 2021|Burjassot

reunión coronavirus

Burjassot, igual que la resta de municipis valencians, es troba immers en la tercera ona de Covid-19 i durant els últims dies han augmentat significativament els casos, amb prop de 200 en els últims 14 dies. A causa d’aquests increments, l’Ajuntament de Burjassot augmentarà les seues restriccions, malgrat ser un dels municipis que ja tenia les seues mesures més restrictives, en proporcions d’aforament, i activitats clausurades en la pràctica totalitat.

Burjassot, per desgràcia, ha sigut una ciutat que ja ha vist pics molt alts de casos de Covid-19 en mesos anteriors, per això, aquesta ciutat ja compta, des de fa mesos, amb mesures molt dures i restrictives sobre aquest tema. Malgrat això, posarem en marxa procediments de vigilància més estrictes i tancarem aquelles instal·lacions sobre les quals no existeix una possibilitat de control específic. Però també, i pel bé dels ciutadans, reforçarem l’atenció directa presencial i telefònicament, perquè considerem que els nostres veïns i veïnes necessiten aqueixa atenció tant en els serveis municipals com en els serveis socials. Així mateix, mantenim les Escoles Esportives ja que aquest Ajuntament ja va desplaçar totes les activitats a l’aire lliure, en previsió de possibles contagis. Considerem que els nostres serveis, analitzats un a un en la reunió dels responsables tècnics i regidors, en aquests moments són segurs quant a aforaments i forma d’ús mitjançant cita prèvia, però si la situació canvia, procedirem a tancar espais. La nostra prioritat són els ciutadans, i per tant, els serveis que se’ls presten són essencials, setmanalment analitzarem la situació, i anirem adaptant l’entorn municipal a la situació de la pandèmia”, ha declarat l’alcalde de Burjassot, Rafa García.

D’aquesta forma, a partir de hui divendres es procedeix a cancel·lar tota la programació cultural d’arts escèniques presencial, es reitera la no concessió de permisos d’ocupació de via pública per a la realització d’actes, cancel·lació de qualsevol acte de caràcter municipal, com per exemple, els actes en commemoració de Sant Antoni, se sol·licita a les associacions del municipi l’estricte compliment de la normativa quant a reunions socials de no més de 6 persones, i reduir al màxim la vida social d’aquestes.

Quant a espais públics es refereix, l’Ajuntament de Burjassot clausurarà les pistes multiesport a l’aire lliure ja que són d’accés lliure i no es pot portar un estricte control del seu ús, com sí que succeeix en les instal·lacions esportives del Poliesportiu Municipal, es procedirà a intensificar la vigilància als parcs infantils i jocs de majors, es procedirà a reforçar el Servei d’Atenció al Ciutadà, tant presencial com telefònicament, i també es reforçarà l’atenció presencial i telefònica dels Serveis Socials. Es reforça també la vigilància policial i la neteja i desinfecció de la ciutat.

Dins de les campanyes d’informació es divulgarà també de manera precisa els procediments per a poder posar-se en contacte amb els Centres de Salut del municipi, via telèfon, atenció i cita prèvia, etc, etc.

I es sol·licita encaridament a la població que no realitze vida social més enllà de l’estrictament necessari, que minimitze les seues relacions socials i complisca estrictament les normes Covid-19, ja que les informacions que faciliten des de la Conselleria de Sanitat apunta a l’origen social com a vector conductor dels contagis. L’Ajuntament no descarta en els següents dies continuar adoptant normes més restrictives si la situació actual segueix així i demana la col·laboració de tots els ciutadans per a evitar la propagació del virus.