Burjassot rep les seues festes amb els trasllats en honor a Sant Roc

27 juliol 2015|Burjassot

Enguany Burjassot viurà l’inici de les seues festes patronals en honor a Sant Roc d’una manera molt especial, ja que els tradicionals trasllats del sant, que recorren els barris del municipi, compleixen el seu XXV Aniversari. La Clavaria de Sant Roc 2015, encapçalada per Enrique Fernández Pareja, serà la protagonista de la festa comptant amb la col·laboració de la Regidoria de Festes, dirigida per Manuel Pérez Menero, per al desenvolupament de totes les seues activitats.

Els trasllats començaran el pròxim 3 d’agost marcant així l’inici de les festes patronals en honor al sant i, com a novetat, enguany la música serà també protagonista dels mateixos, ja que hi haurà disco mòbil cada nit en la zona on hi haja tingut lloc el recorregut aqueix dia.

El dia 3 d’agost a les 20.00 hores tindrà lloc el primer dels trasllats, eixint des de l’Ermita de Sant Roc. Aquest dia, el sant recorrerà diferents barris fins a arribar a la parròquia de Sant Joan de Ribera, visitant en el camí a les comissions falleres de Fermín Galán-García Hernández Primavera, Mendizábal i Mestre Lope. A les 23.00 hores tindrà lloc la primera disco mòbil en la plaça de l’Ajuntament.

El 4 d’agost a les 20.00 hores serà l’eixida del patró des de la parròquia de Sant Joan de Ribera fins a la parròquia de la Santíssima Trinitat. Aquest dia es visitaran les comissions falleres de María Ros-Sant Tomàs i Nàquera- Lauri Volpi. La disco mòbil d’aquest dia tindrà lloc a les 23.00 hores en el carrer del Capità Uribarry.

El tercer dia de festa, el 5 d’agost, novament a les 20.00 hores, començarà el trasllat del sant en la parròquia de la Santíssima Trinitat. Les comissions de Pi i Margall, Isaac Peral i les Festes de Santa Gemma tindran l’oportunitat aqueix dia de comptar amb la presència del sant en les seues demarcacions. El trasllat finalitzarà en la parròquia de San José Obrero i la disco mòbil, com cada nit, a les 23.00 h, serà en el carrer Dr. Arturo Cervellera.

En l’equador de la setmana, el 6 d’agost, el trasllat s’iniciarà en la parròquia de San José Obrero, visitant, abans d’arribar a la parròquia del Cor de Jesús, el Barri de les 613 vivendes i les comissions falleres de Llibertat i Domingo Orozco-Bailén. La disco mòbil tindrà lloc en la plaça Dr. Lleonart.

La parròquia del Cor de Jesús serà el punt de partida del trasllat del 7 d’agost que, a partir de les 20.00 h, portarà al sant a les comissions falleres de Cristòfol Sorní i Espartero, finalitzant en la parròquia de la Nativitat. La disco mòbil aquesta nit se celebrarà a les 23.00 hores en la zona de l’estació de metro de Cantereria.

Els dos últims trasllats del patró de Burjassot, 8 i 10 d’agost, començaran a les 19.00 hores. D’una banda, el del 8 d’agost, portarà al sant, des de la parròquia de la Nativitat al Mercat Municipal on se celebrarà la tradicional Missa de Campanya. Una vegada finalitzada la missa, el patró visitarà les Falles Mariano Benlliure-Sèquia Tormos i Plaça del Pouet. El trasllat finalitzarà en l’Església Sant Miquel i aqueixa nit la cita musical serà a les 23.00 hores en la Plaça del Pouet amb l’última de les disco mòbils.

El dia 10 d’agost es posarà el punt final als trasllats del 2015 amb l’eixida del sant a les 19.00 h des de la parròquia de Sant Miquel per a visitar la Llar Sequera en el seu camí fins a arribar a l’Ermita de Sant Roc.