Burjassot s’alça contra l’assetjament escolar

30 abril 2021|Burjassot

Secup2
Secup4
Diumenge que ve 2 de maig és el Dia Internacional Contra l’Assetjament Escolar i, per a commemorar la jornada, el Servei per a la Promoció de la Cultura de la Pau i Prevenció de la Violència Escolar (SECUP), dependent Regidoria d’Educació que dirigeix Manuela Carrero, ha preparat diferents activitats especialment orientades a visibilitzar la realitat de l’assetjament en l’àmbit escolar, entendre la seua naturalesa, les seues causes i les seues conseqüències, fomentar la tolerància i condemnar la violència, oferir eines per a enfrontar l’assetjament de manera segura i fer costat als companys i companyes que el pateixen.

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, ha declarat que “atés que els casos d’assetjament escolar estan augmentant de manera alarmant, des del Consistori, en estreta comunicació amb la comunitat educativa, considerem indispensable i necessari contribuir a la transmissió d’un missatge de tolerància zero, així com adoptar mesures, també des de l’àmbit municipal, encaminades a la prevenció de l’assetjament escolar i l’atenció dels xiquets, xiquetes i adolescents que es veuen embolicats/as en aquesta mena de situacions“.

Així, durant la setmana del 26 al 30 d’abril, el Consistori està realitzant una campanya municipal de sensibilització en els centres escolars mitjançant la col·locació d’una col·lecció de vinils amb frases contra l’assetjament escolar en els banys i corredors d’aquests centres, tant públics com concertats. Aquests missatges, escrits en les dues llengües cooficials de la Comunitat, romandran en les seues parets per temps indefinit, com a reclam per als alumnes.

A més, el SECUP ha confeccionat un VÍDEO de conscienciació sobre el ciberassetjament, en el qual participen alumnes de diferents centres educatius, així com un conjunt d’infografies amb pautes per al correcte maneig de l’assetjament escolar tant com per part de la víctima i dels seus companys i companyes, com de la família i del personal docent.

Des del SECUP, en el Dia Internacional contra l’assetjament escolar, es vol posar l’accent en el fet que es continuarà treballant regularment en la realització de dinàmiques en els centres educatius, amb l’objectiu de desenvolupar competències emocionals i habilitats en els alumnes i alumnes, indispensables per a facilitar una bona convivència i previndre qualsevol tipus de violència o assetjament escolar.

Els centres educatius que han participat en el vídeo són el CEIP El Pouet, el CEIP Les Sitges, l’IES Vicent Andrés Estellés, el col·legi La Fontaine, el CEIP Fernando de los Ríos, el CEIP Miguel Bordonau, el col·legi La Nativitat. el col·legi Juan XXIII i també s’ha comptat amb la col·laboració de CEMEF.