Burjassot s’adhereix a la campanya de sensibilització per a evitar que es llancen al WC toallitas humides i altres productes

15 novembre 2019|Burjassot

Campaña cloaca

L’Ajuntament de Burjassot s’ha adherit a la Campanya “No alimentes al monstre de les clavegueres”, una iniciativa de l’Associació Espanyola de Proveïments d’Aigua i Sanejament (AEAS) en col·laboració amb Aigües de València, Grup Global Omnium, sobre els productes no aptes per a ser rebutjats pel vàter.

En els últims mesos, s’ha detectat que continuen produint-se nous i importants embossos  en les clavegueres, causats per llançar al vàter tovalloletes humides i altres productes no aptes per a aqueix fi. Per aquest motiu, s’aprofitarà que el dia 19 de novembre és el Dia Mundial de l’Excusat per a presentar la citada campanya, a la qual s’ha adherit l’Ajuntament de Burjassot.

Adherint-se a la campanya, el Consistori es compromet a impulsar-la i difondre-la en la mesura de les seues possibilitats, recordant, així mateix, que pel vàter “només han de llançar-se les tres Ps: pipí, popó i paper higiènic”, tal com han assenyalat els organitzadors que, apunten “que totes les tovalloletes i productes d’higiene personal han d’estar clarament etiquetats i ser llançats en la paperera o al fem”. Les empreses fabricadores d’aquests productes, “haurien de proporcionar als consumidors informació clara i concisa sobre la manera de desfer-se d’ells”.

D’igual manera, l’Ajuntament també es compromet a “involucrar a les entitats en accions de conscienciació i sensibilització com aquesta campanya o altres relacionades amb aquesta problemàtica”.