Burjassot es converteix en un dels punts de rodatge de la comèdia “Llenos de gracia”, protagonitzada per Carmen Machi

6 setembre 2021|Burjassot

Carmen Machi rodaje

Des del mes de juliol, Burjassot s’ha convertit en un gran plató de rodatge dirigit pel director Roberto Bueso, qui ha triat el municipi per a rodar algunes de les escenes que es veuran en la seua nova pel·lícula “Llenos de gracia”, protagonitzada per la genial Carmen Machi i inspirada en fets reals.

En innombrables ocasions els carrers de Burjassot, els seus parcs o els seus punts més emblemàtics han sigut protagonistes de diverses sèries o pel·lícules, donant així major valor si cap al municipi i projectant la seua imatge per tot el món, sense oblidar l’important motor econòmic que suposa per a la localitat.

En la comèdia “Llenos de gracia”, Carmen Machi està acompanyada de Paula Usero, Pablo Chiapella, Nuria González, Anis Doroftei i Manolo Solo, entre altres, juntament amb un talentós grup de joves. La pel·lícula conta, a més, amb un grup de joves intèrprets d’entre 9 i 14 anys que han sigut seleccionats entre més de 2.000 candidats procedents de més de 60 col·legis i clubs esportius dels voltants de València.

La pel·lícula, dirigida per Roberto Bueso (La banda), que signa el guió al costat d’Óscar Díaz, està produïda per Misent i MOD Produccions.

A més de Burjassot, el rodatge s’està desenvolupant també en altres localitzacions de la Comunitat Valenciana com Carcaixent, San Antonio de Benagéber, Quesa, Paterna, L’Eliana i Gandia i finalitzarà el pròxim 10 de setembre. La pel·lícula compta amb un equip tècnic i artístic majoritàriament valencià.

“Llenos de gracia” és el segon llargmetratge de Roberto Bueso després de la seua òpera preval “La banda”, amb la qual va debutar en 2019. La banda va participar en la Secció Oficial de la 22 edició del Festival de Màlaga, Cinema en Español, i va estar nominada al Premi Especial dels Premis Feroç 2019. A més, la pel·lícula es va alçar amb tres Premis de l’Audiovisual Valencià i va obtindre huit nominacions.

Carmen Machi dona vida a la Germana Marina, i per a ella “aquesta és una pel·lícula amb un guió meravellós, molt ben escrit, en el qual els xiquets són els qui van escrivint la història. Per a mi estan sent uns companys estupends, dels quals s’aprén moltíssim”.

Després de la seua recent nominació al Goya, Paula Usero ha reconegut la seua felicitat per rodar en la seua terra i ha destacat “el feeling que s’estableix entre el meu personatge i el de Carmen, una actriu a qui sempre he admirat moltíssim i que per a mi és un exemple a seguir”.

Per part seua, el director Roberto Bueso ha assenyalat que “tornar a treballar amb el mateix equip de professionals que em va acompanyar en la meua primera pel·lícula és tota una garantia, i et proporciona una tranquil·litat que evidentment no tens amb una òpera preval”. El cineasta també ha destacat l’exhaustiu treball de cerca dels protagonistes, triats entre més de 2.000 aspirants, “tots ells són xics especials, molt treballadors, i que han format la seua particular família”.

Finalment, el productor Fernando Bovaira, qui ja va recolzar el debut de Bueso amb “La banda” i per a qui “Llenos de gracia” és “una història sobre la importància de l’educació i la transmissió de valors”, ha ressaltat les possibilitats que actualment té la indústria cinematogràfica autòctona, “és el moment idoni perquè les institucions valencianes facen un pas endavant i aposten, des de la defensa de la cultura pròpia però sense plantejaments excloents, per desenvolupar la indústria local i donar oportunitats als magnífics equips tècnics i artístics valencians”.

“Llenos de gracia” és una producció de Misent Produccions, MOD Produccions i The Nun Produccions AIE, i compta amb la participació d’RTVE, Movistar+, À Punt Mèdia i el suport del IVC (Institut Valencià de Cultura) i arribarà als cinemes el 8 de juliol de 2022, distribuïda per PARAMOUNT PICTURES SPAIN. Les vendes internacionals són a càrrec de FILM FACTORY.