Burjassot es bolca en la inclusió social de joves llançant un nou projecte de formació

16 gener 2019|Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot, a través de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut, de la mà d’ANIMA’T, l’Escola Municipal d’Animadors Juvenils de Burjassot ha llançat de nou un projecte “BIS” per a afavorir la inclusió social dels joves basat en la formació en l’oci i el temps lliure. Aquest projecte està dirigit especialment a joves en edats compreses entre els 18 i els 29 anys que, per diferents motius, ni estudien ni treballen; manquen d’una formació bàsica; han abandonat l’escolarització o estan en atur, és a dir, estan en risc d’exclusió social.

El projecte, desenvolupat amb la col·laboració dels Serveis Socials Municipals, està dirigit a gent jove en risc d’exclusió social i centrat en la formació en oci i temps lliure. Consisteix a ser alumne o alumna del curs de monitor de temps lliure educatiu infantil i juvenil; curs que tindrà 150 hores d’etapa lectiva, que es durà a terme entre els mesos de febrer a maig, i 160 hores d’etapa pràctica. El curs està dins dels impartits per Anima’t, escola homologada per l’IVAJ per a la formació en matèria d’animació. A més, el projecte es completa amb dos mòduls més de 15 hores cadascun: el de cerca d’ocupació i el d’habilitats socials.

Una vegada finalitzada la part teòrica s’iniciaran les pràctiques que es duran a terme durant el mes de juliol a l’Escola d’Estiu de l’IMCJB. L’etapa lectiva del curs està previst que s’inicie el 19 de febrer i finalitzarà el 20 de juny i tindrà horari de matí, els dimarts i dijous de 9 a 14. L’etapa pràctica serà del 24 de juny al 31 de juliol, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Aquest curs, té com a objectiu capacitar als joves per a la realització d’activitats d’oci i temps lliure, obtenint titulació oficial i, a més, donar-los l’oportunitat de participar en la dinamització cultural, social i patrimonial del municipi. A tot això s’uneix que a l’alumnat se li dota d’activitats pedagògiques, recursos formatius i documentals i se li formarà en diverses activitats educatives d’oci i temps lliure.

Els interessats a ser part del projecte i de formar-se en el camp de l’animació i l’oci educatiu millorant la seua ocupabilitat, poden dirigir-se als tècnics de la Casa de Cultura per a rebre aquella informació que necessiten sobre el curs.