Burjassot commemora el Dia Internacional de les Dones amb activitats del 2 al 8 de març

21 febrer 2022|Burjassot

Amb tota la il·lusió i amb ganes de celebrar el Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Burjassot, des de l’àrea d’Igualtat i Feminisme, dirigida per l’alcalde, Rafa García, ha preparat un variat programa d’activitats on, del 2 al 8 de març, les arts escèniques, l’esport, el compromís i la reivindicació seran els fils conductors.

A través de la Unitat d’Igualtat (Espai Dona), el Consistori començarà les seues accions commemoratives el dimecres 2 de març a les 19.30 hores amb la celebració de la novena edició del projecte ‘Dones amb iniciativa’, que enguany premiarà a 15 dones emprenedores del municipi. L’acte tindrà lloc en la Sala d’actes de l’Ajuntament i compta amb el treball de la Regidoria de Comerç i Mercats, dirigida per Rosa Coca.

Un dia més tard, el dijous 3 de març a les 19.00 hores, el teatre tornarà a ser protagonista d’aquests dies tan especials per a Burjassot, gràcies l’Associació Teatral Paraules i Dones que enguany posarà en escena, en el Tívoli, “Cerrando brechas”, obra escrita i dirigida per Amparo Pastor i José Alberto García, amb entrada gratuïta fins a completar aforament.

La vesprada del divendres 4 de març, a partir de les 18.00 h,  serà la dedicada als més menuts de la casa ja que, comptant amb la col·laboració de l’equip de Biblioteques Municipals, la Biblioteca Infantil serà l’escenari de la presentació del conte amb perspectiva de gènere “Noa”. A continuació, també tindrà lloc també un taller infantil. La presentació estarà a càrrec de les creadores del conte, Belén Jiménez Gómez i Rosa Mª Fernández Rosado que col·laboren amb l’Associació Rosa de los Vientos por la Igualdad de Género.

(JORNADA AJORNADA PER PREVISIÓ DE PLUJES) L’esport serà el protagonista de la jornada del diumenge 6 de març ja que s’ha programat, de 10.00 a 14.00 hores en el Poliesportiu Municipal l’esdeveniment “Dones i esport. Jornada per a la visibilització de l’esport en femení”; una jornada pensada per a tota la família en la qual les activitats esportives es barrejaran amb conferències, taules informatives d’entitats locals que desenvolupen un treball important per la igualtat i l’esport, etc.

Per a finalitzar els actes, el dimarts 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a les 12.00 hores la porta de l’Ajuntament acollirà la lectura del Manifest reivindicatiu que commemora aquesta data tan marcada en el calendari. Lectura que tornarà a repetir-se al mateix lloc, eixer dia a les 17.00 hores, per a donar pas a continuació a l’espectacle de dansa “Dones en construcció”, previ a l’eixida dels autobusos que, gratuïtament, el Consistori posa a la disposició de tota la ciutadania per anar a la manifestació que tindrà lloc a València a les 18.00 hores. La comitiva de Burjassot anirà acompanyada de la batucada Green Gos.

Ja es pot reservar la plaça en l’autobús, enviant un correu electrònic, abans del 8 de març a accionsocial@burjassot.es o bé telefonant al 96 390 67 18.

Des de l’àrea d’Igualtat i Feminisme de l’Ajuntament de Burjassot s’anima a la ciutadania a participar en totes les activitats, que són gratuïtes i obertes a totes les edats, mostrant així el seu suport a la igualtat efectiva entre dones i homes. Les accions són finançades pel Pacte d’Estat contra la violència de gènere.