Burjassot senyalitza amb pictogrames els espais públics per a facilitar la seua identificació a persones amb autisme i problemes de comunicació

24 novembre 2017|Burjassot

Des de 28/11/2017 fins a 28/11/2017

Pictograma Ayuntamiento
Pictogramas Ayto

L’Ajuntament de Burjassot, com a iniciativa de la regidoria d’Educació, dirigida per Laura Espinosa i dins dels actes programats en la I Setmana Burjassot, Ciutat Educadora, ha senyalitzat els seus espais públics amb pictogrames, imatges clares i esquemàtiques que els representen, amb l’objectiu d’ajudar a les persones amb autisme o amb altres problemes de comunicació oral, a interpretar i comprendre la realitat que els envolta a través d’imatges.

De manera simbòlica i perquè tot el municipi sàpia de què es tracta aquesta nova acció desenvolupada pel Consistori, aquest dimarts dia 28, es va procedir a penjar el pictograma que representa l’edifici de l’Ajuntament. Prèviament, a les 12h, va tindre lloc la presentació tècnica d’aquests pictogrames a càrrec de la presidenta de la Fundació TEA Comunitat Valenciana, Amparo Fabra Berenguer.

Aquesta nova acció integradora, engegada des de l’Ajuntament de Burjassot, s’ha desenvolupat gràcies a la moció aprovada per unanimitat, al novembre de 2016, que arreplegava la senyalització mitjançant pictogrames dels espais públics del municipi per a facilitar la seua identificació i integració de les persones amb autisme i problemes de comunicació. Els pictogrames constitueixen un sistema augmentatiu o alternatiu de comunicació, diferent al llenguatge parlat.

Els pictogrames utilitzats han sigut cedits per l’ARASAAC, el portal Aragonés de la Comunicació Augmentativa i Alternativa, els dibuixos de la qual són , en l’actualitat, els estàndards més utilitzats per la comunitat educativa.

En aquesta primera fase, Burjassot ha utilitzat un total de 68 pictogrames per a senyalitzar espais públics i ha instal·lat aquestes imatges en llocs com l’ Ajuntament, la biblioteca, els bombers, els camps de futbol, els centres socials, Correus, l’EPA, el Mercat Municipal o la Policia Local i els parcs, entre uns altres.