Burjassot contarà amb nous contadors de l’aigua amb telelectura per radiofreqüència

28 setembre 2020|Burjassot

Nuevos contadores agua

Gestionar l’estalvi d’aigua i minimitzar possibles fugides, a més de garantir una lectura del consum en temps real. Aquests són alguns dels avantatges amb què comptaran els nous 19.500 comptadors d’aigua d’última generació que l’empresa Global Omnium ja ha començat a implantar a Burjassot.

L’empresa ha desenvolupat en els últims anys la telelectura de comptadors per radiofreqüència que permet la presa de lectures a distància per mitjà de la instal·lació d’uns mòduls específics sobre els comptadors d’aigua. Aquests mòduls registren el pas d’aigua i transmeten de manera periòdica la informació als servidors. Adesal Telecom, la companyia valenciana participada per Cellnex i Global Omnium serà l’encarregada de proporcionar les comunicacions.

Aquesta nova tecnologia suposa poder accedir a la lectura del comptador sense necessitat d’entrar en l’habitatge, detectar situacions anòmales, avançar en un ús més sostenible i racional de l’aigua i realitzar una lectura més fiable i més ràpida, a més de permetre l’accés a les dades de consum d’un domicili en temps real.

Per a l’alcalde de Burjassot, Rafa García, “aquesta nova acció de millora per part de Global Omnium suposa un pas més per a l’estalvi de les llars dels burjassoters ja que, amb els nous comptadors i la telelectura, es pot detectar un canvi en els hàbits de consum que puguen ser deguts, per exemple, a una fugida que es puga tindre en el propi habitatge i que es desconega”. Per al màxim representant municipal, “la feina de Global Omnium està sent excepcional en el nostre municipi i estem agraïts que aquesta nova tecnologia arribe de la seua mà per a beneficiar als veïns i les veïnes de Burjassot”.

La nova tecnologia que s’implantarà en el municipi permet reduir al mínim els errors en la presa de lectura, redueix el període en el qual un comptador és substituït i facilita el poder eliminar o reduir a nivells ínfims la facturació de consums estimats.

A més, sobre aquesta mena de xarxa IoT implantada a Burjassot per Adesal Telecom, es poden afegir un altre tipus de serveis, com la sensorització d’habitatges socials, per a monitoritzar i millorar el confort i l’eficiència energètica d’aquests habitatges, la sensorització d’aparcaments per a optimitzar la utilització de l’espai públic o la gestió Smart de la recollida de residus gràcies a la sensorització de contenidors que permeten detectar quan estan plens facilitant així l’optimització de les rutes de recollida.