Burjassot viu el seu dia gran de les festes patronals, el 16 d’agost, dia de Sant Roc

31 juliol 2015|Burjassot

El municipi de Burjassot posarà fi a les seues festes diumenge que ve 16 d’agost amb la celebració del dia en honor al seu patró, Sant Roc. La Clavaria de Sant Roc 2015, encapçalada per Enrique Fernández Pareja, al costat de la Regidoria de Festes, dirigida per Manuel Pérez Menero, ha programat multitud d’actes per honrar al patró en el seu moment.

La jornada festiva començarà a les 11.30 h amb la concentració dels Clavaris en la Plaça de l’Ajuntament, des d’on emprendran el camí cap a la parròquia de Sant Miquel on, una vegada situats en el temple, tindrà lloc la Missa Major en honor a Sant Roc, on seran benvinguts tots aquells veïns del municipi que desitgen assistir a l’acte concelebrat pels sacerdots de Burjassot i cantat pel Cor Ciutat de Burjassot.

Després de la missa, sobre les 13.30 h, tindrà lloc la visita la Llar Sequera, en la qual tots els presents podran gaudir d’uns pasdobles interpretats per l’Agrupació Musical Los Silos. A les 14.00 h continuaran els actes del matí en el Saló de Plens de l’Ajuntament, on es farà lliurament dels premis del V Concurs de Mascletades nocturnes “Ciutat de Burjassot”. Una gran Mascletada, a les 14.15 hores, serà l’encarregada de posar el punt i seguit a aquest dia tan important per a tots els burjassoters. La mascletada, patrocinada per la Regidoria de Festes, tindrà lloc en la Plaça de l’Ajuntament i serà disparada per la Pirotècnia Mare Nostrum.

Ja a la vesprada, a les 20.00 h serà la concentració dels Clavaris en la Plaça de l’Ajuntament, des d’on es dirigiran a la parròquia de Sant Miquel per al lliurament dels ciris. Tan sol mitja hora més tard, a les 20.30 h, començarà la Solemne Processó en honor a Sant Roc, en la qual convidant a tot aquell que desitge participar en l’acte, es recorreran els carrers del municipi pel recorregut habitual, comptant amb l’acompanyament de la banda de l’Agrupació Musical Los Silos.

A les 23.00 h començarà la Pujà de Sant Roc, declarada festa d’interés turístic local, en la qual el Sant, eixint de la parròquia de Sant Miquel, recorrerà els carrers del poble fins a arribar a la Plaça de l’Ajuntament. Plaça que s’omplirà de llum, color i pólvora amb la Rodà del sant. Una vegada finalitzada, es continuarà el trajecte del patró fins a arribar a l’Ermita, on descansarà fins al mes de setembre.

Per finalitzar les festes, la Pirotècnia Mare Nostrum dispararà un castell de focs artificials que tindrà lloc sobre la 01.00 h en l’aparcament de Les Palmeres. A continuació, la Penya El Coet, realitzarà una cordà en la Plaça de l’Ajuntament, acte que posarà fi a les festes de Sant Roc 2015.