Campanya informativa de la Policia Local de Burjassot per a conscienciar sobre el bon ús dels patinets elèctrics

18 abril 2023|Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot posa en marxa, entre els dies 20 i 25 d’abril, una campanya d’informació i bon ús dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), patinets elèctrics, bicicletes elèctriques etc. La campanya es durà a terme en diferents punts del municipi com ara la carretera de Llíria, el Nucli Antic, la zona universitària, la zona del carrer València, l’àrea de Lauri Volpi i la zona centre de la ciutat, en horari de matí i de vesprada.

L’objectiu de la campanya és conscienciar als usuaris dels VMP de l’existència d’una normativa que cal complir, i que ha de ser respectada per a la seguretat tant dels usuaris d’aquests vehicles com de tots els transeünts. Durant aquests dies es procedirà a informar a tots els conductors dels patinets elèctrics de la normativa marc que els regula, el Reial Decret 970/2020, així com de les sancions que comporta el fet de no complir-la.

Tenim una nova mobilitat, és un fet, i cal treballar perquè aquesta nova realitat puga conviure amb seguretat amb totes les realitat socials que tenen les ciutats. Els patins o bicis elèctriques, els seus usuaris, han de ser coneixedors de la normativa que existeix i complir-la, ja que amb aquest objectiu, tant ells, com la resta de vianants, transeünts i vehicles podran circular amb total seguretat” ha declarat Rafa García, Alcalde de Burjassot.

Entre les obligacions cal tindre en compte que la velocitat màxima serà de 25 km/h; les vies autoritzades per a circular són les calçades urbanes i els carrils bici, i està prohibit circular per les voreres i zones per als vianants i les vies interurbanes, és a dir, només es pot fer dins de les poblacions. No és obligatori permís de conduir per a aquesta mena de vehicles, i és altament recomanable l’ús del casc.

A més està prohibit circular més d’una persona, també està prohibit usar auriculars, superar la taxa d’alcoholèmia permesa, i és obligatori portar llums o reflectors quan hi haja poca llum.

En la campanya també es recordarà que si es posseeix un patinet que pot superar els 25 km/h, segons les especificacions del fabricador o bé té seient, no seria un VMP i seria un vehicle no autoritzat a circular. A més, aqueixos patinets potents o ràpids potser ni tan sols poden homologar-se com a ciclomotor si no ho homologa el fabricant. En cas que es puga homologar com a ciclomotor, requeriria matrícula, assegurança, casc, permís de conducció i ITV.