Comandos d’envidriosos sense fronteres aterren a Burjassot per a sensibilitzar sobre la importància del reciclatge de vidre

20 octubre 2015|Burjassot

Burjassot té un repte marcat en l’agenda del cap de setmana vinent del 23 i 24 d’octubre: convertir-se en la ciutat més envidriosa dels voltants. O el que és el mateix, convertir-se en un municipi profundament sensibilitzat amb la importància, mediambiental i econòmica, que té el fet de reciclar vidre, tant a nivell domèstic, com en la rutina habitual de comerços, locals de restauració i empreses.

De la mà de la Regidoria de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Burjassot, dirigida per Manuel Lozano i d’ECOVIDRIO, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre dipositats en els contenidors de tota Espanya, els pròxims dies 23 i 24 d’octubre, Burjassot acull la campanya de sensibilització “Envidriosos”, amb la celebració de diverses activitats d’animació en diversos punts de la ciutat que animen a reciclar vidre.

El repte al que s’enfronta Burjassot, participant en aquesta campanya a la qual també s’ha sumat localitats properes com Bétera, Catarroja i també Elda, és simplement, reciclar més vidre que les altres. És així com ECOVIDRIO vol “punxar”, en el bon sentit de la paraula, a la ciutadania per a posar-se a reciclar envasos de vidre, una senzilla acció que, de convertir-se en hàbit, reverteix en importants beneficis econòmics i, sobre tot, mediambientals. La campanya utilitza, en clau d’humor, el terme “envidriòs” que defineix a “aquella persona que sent enveja i ràbia quan no recicla el mateix vidre o més que aquell que té al costat”.

Així, durant el divendres 23 i el dissabte 24, vistosos comandos de “envidriosos sense fronteres” aterraran en la Plaça de l’Ajuntament, en el Mercat Municipal, en el Mercat Ambulant i també en l’eix comercial de la carretera de Llíria per a animar a ciutadans i vianants a reciclar vidre, a través de diferents performances. Ho faran, per exemple, repartint als ciutadans el Divertit Decàleg de l’Envidriòs en el qual es troben divertides però importants màximes com, per exemple, “reciclarás el vidre sobre totes les coses“, “el reconeixeràs en totes les seues formes i encarnacions” o “mai trobaràs un contenidor massa lluny” són algunes d’elles.

A més d’aquesta campanya i per a seguir incentivar el reciclat, Ecovidrio ha engegat www.envidriosos.com, en el qual convida a realitzar el test per a obtenir el diploma de vertader.