Comença a Burjassot la recollida de mostres d’ADN en la femta canina

4 abril 2023|Burjassot

ADN Canino

La implantació a Burjassot del cens caní per ADN segueix el seu curs. Mentre que les primeres fases del projecte, com la inscripció dels gossos en el cens municipal per part dels seus propietaris i la creació de la base genètica amb el treball dels veterinaris col·laboradors i el laboratori, han tingut un notable acolliment per part de la ciutadania – hi ha més de 2.000 cans ja registrats- el tràmit de modificació de l’ordenança municipal de tinença d’animals també segueix endavant..

Paral·lelament, a Burjassot han començat les primeres proves per a la recollida de mostres d’ADN caní en femta, als carrers de la localitat. Tant la Policia Local de Burjassot com treballadors del servei de neteja dels Serveis Municipals rebran formació en l’exercici de la presa de mostres biològiques que, posteriorment s’analitzaran i es gestionaran a través del programari estipulat.

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, ha declarat que “a poc a poc, anem complint amb les diferents fases d’aquest projecte amb el qual esperem que els excrements de gossos en la via pública desapareguen d’una vegada per sempre. La inscripció dels animals en el cens municipal ha sigut un èxit i, des d’ací, aprofite per a agrair la bona predisposició de la ciutadania propietària de cans per a col·laborar en aquest projecte. Estic completament segur que les persones incíviques a Burjassot són les menys i, per això mateix, amb la implantació de l’ADN caní qui més guanya és el total de ciutadans i ciutadanes, tant els que no tenen gossos com els que tenen i actuen amb responsabilitat”.

L’últim pas d’aquest procés, quan es normalitze la presa de mostres en el municipi, serà l’extracció de l’ADN de les mostres obtingudes i la identificació dels responsables de la infracció, que és abandonar els excrements canins en la via pública. En aquesta fase, les mostres d’excrements que les persones incíviques abandonen en la via pública, seran recollides pel personal autoritzat per l’Ajuntament i enviades al laboratori per a determinar a quin gos pertany, la qual cosa permetrà procedir contra el seu propietari o propietària, segons marque l’Ordenança Municipal aprovada pel Consistori.