Comencen els cursos per a famílies amb alumnat diagnosticat amb TEA

2 desembre 2022|Burjassot

El divendres 2 de desembre, la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Burjassot, dirigida per Manuela Carrero, a través del Gabinet Psicopedagògic Municipal, comença amb els tallers de formació a famílies d’alumnat amb diagnòstic Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). Aquests tallers tindran lloc en el Centre Social Díaz Pintado.

Amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats plantejades per les famílies al departament d’Educació, s’inicien els Tallers de Formació a famílies del municipi, amb 12 sessions que es desenvoluparan fins al mes d’abril, amb alumnat amb necessitats educatives especials derivades del TEA, que cursen les etapes educatives d’educació infantil, primària i secundària.

Els tallers es realitzaran dos divendres al mes, en horari de 10:00h a 12:00h i s’inicien amb 25 famílies del municipi que tenen un cas de TEA diagnosticat. Així mateix, les inscripcions, que s’han realitzat a través del mail pepa.badia@burjassot.es, romandran obertes a noves famílies al llarg de les sessions programades per a la seua realització, en el cas que el curs siga del seu interés.

Aquestes accions formatives i d’integració de l’alumnat diagnosticat amb TEA van començar a realitzar-se en Burjassot l’any 2017 amb iniciatives com ‘Burjassot Ciutat amb Pictogrames’ en la qual es van col·locar pictogrames en tots els espais públics del municipi, per a facilitar a aquestes persones la comprensió del seu entorn més pròxim i acostar la realitat d’aquest col·lectiu a tota la població.

Uns anys més tard, a l’octubre de 2019, es va realitzar una sessió formativa al professorat amb alumnat TEA a les seues aules, que els va proporcionar recursos educatius pràctics per a la plena inclusió d’aquest alumnat a les aules ordinàries. Seguint amb aquest plantejament, es va programar una sessió formativa a les famílies amb menors amb TEA i/o problemes de comunicació en 2021, per a dotar-los de les eines pràctiques necessàries que els ajuden en el seu dia a dia, facilitant la comprensió i comunicació amb els seus fills i filles.