Com comunicar-se i sol·licitar cita i atenció mèdica amb els Centres de Salut de Burjassot en Atenció Primària o per simptomatologia Covid-19

15 gener 2021|Burjassot

Tal com la Conselleria de Sanitat va anunciar el passat 8 de gener, els centres de Salut de la Comunitat Valenciana estan donant prioritat a l’assistència mitjançant consultes no presencials en Atenció Primària i la telemedicina en les especialitats. Per aquest motiu, els Centres de Salut de Burjassot han informat de l’adaptació a aquesta nova situació que ve derivada de l’augment de casos de COVID-19 detectats en tota la Comunitat Valenciana i van a procedir a adoptar noves mesures de prevenció per a evitar, en tot el possible, l’exposició de la ciutadania a un possible contagi i potenciar l’atenció, tal com ha marcat Sanitat.

Per aquest motiu, i sense deixar de dur a terme en cap moment l’atenció i assistència que els ciutadans necessiten, en els Centres de Salut, tant a Burjassot 1, el d’especialitats, com a Burjassot 2, en Rubert i Villó, es procedirà a prioritzar l’atenció telefònica i la telemedicina. En el cas del Centre de Salut Burjassot 1, el telèfon és el 96 346 94 60 i, per a dirigir-se al Centre de Salut Burjassot 2, hauran de telefonar al 96 342 57 00.

Des dels Centres de Salut també han informat que es continuarà amb l’horari habitual d’urgències i amb la realització de les proves PCR. En el cas de notar-se algun dels símptomes compatibles amb el virus, s’ha de telefonar al 900 300 555 des d’on els donaran totes les indicacions necessàries per a procedir en els seus habitatges i amb les persones convivents.  En el cas de tindre els citats símptomes, també es pot sol·licitar cita amb el Centre de Salut a través d’aquest ENLLAÇ.

Es demana a la població que, abans d’acudir al Centre de Salut, valore la possibilitat de fer la consulta o sol·licitud via telefònica o bé a través de l’APP de la Conselleria de Sanitat, GVA + Salut, que es pot descarregar de manera molt fàcil tant en telèfons Android com Apple. Una vegada identificat en l’App i dins d’aquesta, tan sols cal donar-li a la pestanya “sol·licitar nova cita” i automàticament ix el nom del metge o de la infermera assignats, se selecciona, s’assenyala el dia en què es vol demanar la consulta telefònica i el sistema ofereix diferents horaris a triar per part del pacient.

Descàrrega Android
Descàrrega Apple

El metge que li correspon li cridarà a l’hora concertada (aproximadament) per a resoldre totes aquestes sol·licituds. A més, si el propi metge considera que ha de ser visitat es concertarà la cita presencial.

Tant la renovació de receptes, recollida de resultats d’analítiques, així com altres gestions de tipus burocràtic es poden realitzar per telèfon o per la web de la Conselleria, evitant així l’exposició al contagi de manera innecessària.

De la mateixa manera, també poden dur-se a terme, de manera digital i sense necessitat d’eixir de desplaçar-se al centre de salut ni eixir de casa, els següents tràmits:

– Tràmits telemàtics que permeten actualitzar les dades de la targeta sanitària (SIP) sense haver de desplaçar-se als centres de salut, a través d’aquest ENLLAÇ.

– El formulari alternatiu al tràmit telemàtic per a actualitzar les dades de la targeta sanitària (SIP) als ciutadans que no disposen certificat electrònic, es troba en aquest ENLLAÇ

– Es pot sol·licitar cita prèvia telefònica des de la web GVA+ Salut amb aquest ENLLAÇ.

– S’ha incorporat en “Història de Salut Electrònica” la possibilitat de descarregar els comunicats de baixa (IT), a través d’aquest ENLLAÇ.

– Es dona la possibilitat d’enviament al ciutadà del certificat de salut escolar i altres documents de manera segura a través de la plataforma transit, posada a la disposició dels professionals sanitaris, des d’aquest ENLLAÇ.