Croàcia, nou destí del professorat de l’IES Comarcal, dins del projecte Erasmus+ KA121

11 octubre 2023|Burjassot

IES COMARCAL- Movilidad Erasmus+ octubre 2023

Dins del projecte Erasmus + KA121 que s’ha desenvolupat en l’IES Comarcal de Burjassot durant el curs 2022-23, Young People in Europe Today, les professores Mª José Cob i Margot Méndez han viatjat a Split (Croàcia) per a realitzar un curs de formació, Special needs in Education, que complementa els objectius de l’acreditació.

Al llarg d’aquest curs, realitzat a la fi de juny, les professores van treballar competències relacionades amb la inclusió de l’alumnat amb diferents necessitats d’aprenentatge i van participar en ponències de diferents experts relacionades i centrades en les diferències de l’alumnat dins de l’aula, els reptes de l’aula en el segle XXI, el cicle del bullying i com generar un bon ambient a l’aula amb l’objectiu de crear una atmosfera propícia per al treball en aquesta.

A més, van tindre l’oportunitat de visitar un centre de dia croat on van poder veure com treballen i motiven a l’alumnat amb necessitats educatives especials. El curs també ha posat de rellevància la necessitat d’incloure les noves tecnologies dins de l’aula, com a element motivador de l’alumnat, per la qual cosa s’han treballat diferents recursos que també seran d’ajuda i molt aplicables en la tasca docent.

Tal com han assenyalat des de l’IES Comarcal, “els cursos de formació són una eina amb la qual els docents poden compartir experiències amb mestres d’altres països europeus facilitant-se, d’aquesta manera, la implementació i l’intercanvi de metodologies educatives innovadores”.