“Cultura 10”, la Setmana Cultural de la Falla Mendizábal, iniciarà les seues activitats el 10 de novembre

3 novembre 2017|Burjassot

Des de 10/11/2017 fins a 19/11/2017

Semana Cultural Mendizábal

La Falla Mendizábal de Burjassot ja ho té tot preparat per a, del 10 al 19 de novembre, celebrar la seua Setmana Cultural, “Cultura 10”. Uns dies en els quals se succeiran les excursions, les visites culturals, les xerrades i les representacions teatrals sense oblidar el “Mendichef Junior”. Una setmana que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Falles, dirigida per Estefanía Ballesteros.

La inauguració de “Cultura 10” serà el divendres 10 de novembre a les 20:45 hores en el Casal de la Falla, situat en el carrer Mendizábal per a, el dissabte a les 9:30 hores, posar rumb a la visita a la Casa de les Roques a València. Després de la mateixa, serà el dinar de pícnic en el Malva-rosa i la vista a la Museu de Blasco Ibáñez. El diumenge l’excursió serà a Alcubles.

El dilluns 13 de novembre començaran les xerrades, a les 20 hores, tenint com a ponent de “La transició de les Falles de Burjassot a Junta Central Fallera”, a Vicente Roig Folch, expert en Falles. Un dia més tard, el dimarts 14 de novembre, també a les 20 hores, l’esport serà el protagonista amb una xerrada sobre el “València Básquet. Cultura de l’esforç”.

En l’equador de la setmana, el dimecres 15 de novembre, el ponent serà l’historiador de Burjassot Javier Naharros que parlarà sobre la figura de Vicente Blasco Ibáñez. Li passarà el testimoni, el dijous 16 de novembre, a Francisco Esteve March, president de l’associació Amics del Corpus que presentarà la xerrada “El Corpus a València, origen, patrimoni i actes festius”. L’última de les xerrades serà el divendres 17 de novembre, també a les 20 hores, i versarà sobre  “l’Evolució en la construcció de les Falles” estant a càrrec de la mateixa Carlos Herrera Muria, artista fallers.

Per a acomiadar la setmana, el dissabte 18 de novembre a les 11:30 hores els xiquets podran demostrar les seues qualitats culinàries en el “Mendichef Júnior”, per a donar pas, a una vesprada de teatre amb la posada en escena de l’obra “Zinc xiques i un criat…ja tenim l’embolic armat”, dirigida per Piedad Benlloch, sent una obra d’Anna Ampar Millàs.

I, el diumenge 19 de novembre, a les 10 hores serà l’eixida a la ciutat de Requena per a visitar el Celler Vera de Estenas on tindran un tast i posterior dinar d’embotit de la ciutat. Ja a la vesprada, i com a fi de Cultura 10, serà la visita a les Coves de Requena.