Disminueixen els delictes greus a Burjassot i el municipi s’adhereix a VioGén, el sistema de seguiment Integral en els casos de violència de gènere

17 maig 2018|Burjassot

Junta Local Seguridad Ciudadana

El despatx d’alcaldia de l’Ajuntament de Burjassot ha acollit aquest matí (17-05-2018) la celebració de la Junta Local de Seguretat Ciutadana en la qual han estat presents l’alcalde del municipi, Rafa García, el subdelegat del Govern, José Vicente Herrera, la cap provincial de la Unitat contra la violència sobre la Dona, María Ángeles Merino i el regidor de Policia i Seguretat Ciutadana Manuel Pérez Menero. A la Junta també han assistit el comissari de la Policia Local de Burjassot, José Javier Collado i Alfredo Talavera Zuil, cap de la comissaria de la Policia Nacional de Burjassot-Godella. Així mateix, hi havia també representants de la Policia Autonòmica.

En la Junta Local de Seguretat, presidida per l’alcalde, s’ha abordat l’estat de la seguretat ciutadana del municipi i, de les dades aportades per part dels representants del Cos Nacional de Policia, es pot assenyalar que Burjassot és un municipi segur ja que els índexs de delictes greus han baixat de manera important. 

Així mateix, durant la Junta, s’ha certificat l’adhesió de Burjassot al Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (VioGén), un acord de col·laboració, signat l’any 2011 des del Consistori amb el Ministeri de l’Interior per a la lluita contra la violència de gènere. La ratificació de la signatura de l’acord, mitjançant certificació de la Junta de Seguretat, després d’esmenar diferents obstacles, suposa la incorporació del cos de Policia Local de Burjassot al citat sistema. 

Burjassot ha fet un pas més en el seu treball contra la violència de gènere ja que els agents del municipi van a tenir, de primera mà i en temps real, tota la informació sobre aquelles dones que tenen una ordre de protecció activa.

Així mateix, durant la Junta, s’ha destacat, per part de tots els presents, la importància de la gran col·laboració i coordinació entre la Policia Local de Burjassot i la Policia Nacional; coordinació i col·laboració que ha fet possible que els índexs dels citats delictes hagen disminuït. Un treball conjunt per i per a la seguretat dels ciutadans i les ciutadanes.

Per a l’acalde de Burjassot, Rafa García, “la disminució de delictes greus a Burjassot és una gran notícia. Tenim un poble segur, en el qual la concòrdia i el respecte entre els seus ciutadans és el millor exemple de convivència que podem tenir. El gran treball que tant de Policia Local com de Policia Nacional realitzen a Burjassot és clau per a garantir la seguretat en el municipi”. Quant a l’adhesió a VioGén, per a García “significa fer un pas més en la lluita contra la violència de gènere. Burjassot és municipi pioner a la Comunitat Valenciana en l’aplicació del Pla de Prevenció contra la Violència de Gènere en disposar d’un pla multidisciplinari que implica a tots els ens municipals en la lluita contra aquesta xacra social. Ara, el fer d’adherir-nos a VioGén suposa major implicació encara de la nostra Policia Local, en contacte continu amb les dones, per a garantir-los la seua seguretat“.