El 73,5% dels propietaris de gossos registren als seus animals de companyia dins de la campanya d’ADN caní

19 gener 2023|Burjassot

adn canino resultados

En els últims mesos de l’any passat, l’Ajuntament de Burjassot posava en marxa la campanya d’ADN caní amb l’objectiu de crear un registre municipal on estiguen donats d’alta en el sistema d’identificació de femta. En aquest primer període de la campanya, en el qual registrar als peluts era totalment gratuït, la resposta de la ciutadania no ha pogut ser més positiva.

En total, s’han registrat 1990 cans sent entregats 2207 vals perquè els seus amos pogueren dirigir-se als veterinaris del municipi perquè els prengueren les mostres de manera gratuïta; dades obtingudes que ja formen part del registre municipal.

“Aquestes xifres”, tal com ha assenyalat l’alcalde de Burjassot, “suposen que el 73,5% de les propietàries i els propietaris de gossos en el municipi ha registrat als seus animals, una xifra que suposarà un èxit molt elevat en l’augment de la salubritat dels carrers i espais públics del municipi, en la identificació de la femta que no es recullen en la via pública, així com a evitar l’abandó dels animals”, ha explicat el màxim representant municipal. Així mateix, el màxim responsable municipal apunta que amb aquestes dades “es demostra l’alta responsabilitat que tenen els amos dels cans d’aquest municipi respecte a les seues obligacions i també respecte als seus animals, és important ser conscient de l’altíssima taxa que hi ha de responsabilitat en el municipi i de civisme per part de la ciutadania”.

Una vegada finalitzada aquesta primera fase de període voluntari d’inscripció, s’ha començat amb la tramitació final de l’Ordenança d’ADN en la qual es recollirà l’obligatorietat de tindre la identificació per ADN de tots els gossos del municipi.

Aquesta normativa, en el cas que siga necessari, permetrà sancionar a aquelles persones que no retiren els excrements dels seus animals dels espais públics, carrers, places, avingudes, etc. i identificar també de manera aproximada, les zones o àrees en les quals acudisquen animals no identificats en el cens, amb la qual cosa, la labor de vigilància serà molt més efectiva gràcies a les dades que reportaran les anàlisis realitzades.