L’alcalde de Burjassot, ponent en el Cicle “Una alternativa valenciana davant el repte del canvi climàtic”

28 setembre 2017|Burjassot

Ciclo Cambio climático
Ciclo Cambio climático

El cicle “Una alternativa valenciana davant el repte del canvi climàtic”, organitzat pel Club Mercantil Diario Levante i FCC Medi Ambient, ha celebrat aquest matí (27-09-2017), en l’auditori de la Fundació Bancaixa, la conferencia «Actuacions municipals enfront del canvi climàtic». L’alcalde de Burjassot, Rafa García, ha participat en aquesta taula redona, com a ponent convidat, al costat d’altres alcaldes de municipis de l’arc valencià, com Joaquín Huguet, d’Onda; Rubén Alfaro, d’Elda; Antonio Francés, d’Alcoi, i Juan Antonio Sagredo, de Paterna.

Durant la seua intervenció, García ha destacat el conjunt de polítiques de caràcter mediambiental que, des de l’Ajuntament de Burjassot, s’estan duent a terme en els últims anys amb l’objectiu de contribuir a disminuir l’impacte del canvi climàtic en l’entorn més pròxim a les persones, les ciutats on habiten, donant exemple com a Ajuntament i, alhora, sensibilitzant a la ciutadania. Accions com la peatonalització progressiva del centre de la ciutat, carrers de zona 30 amb prioritat a les bicicletes, carril bici, reordenació del trànsit per a fer “una ciutat per al ciutadà” i no per als vehicles són accions que se sumen a una intensiva política de sensibilització entre la població més jove del municipi que es materialitza en iniciatives com campanyes d’animació lectora, Dia de l’Arbre, Dia sense Cotxe, Dia del Medi Ambient, gestió d’horts escolars, etc.

En definitiva, García ha incidit que Burjassot i el seu equip de govern tenen molt present que el canvi climàtic és una realitat palesa i “hem d’adoptar mesures que reduïsquen els efectes del mateix, des de mesures tècniques a mesures de sensibilització. La nostra societat ha de ser conscient dels problemes als quals ens enfrontem, ha de ser conscient que xicotets gestos presents poden salvar el nostre futur, i tots, governants i ciutadans, hem de ser conscients que la protecció del nostre planeta depén únicament de nosaltres mateixos”.