L’Antic Mercat alberga la IV Fira Internacional de l’Orquídia, del 22 al 24 de març

11 març 2024|Burjassot

Des de 22/03/2024 fins a 24/03/2024

CARTEL FERIA 2024 8 PROPUESTAS - 4

La intensa olor de pólvora, tan característica en l’ambient durant els dies de Falles, s’anirà esvaint a Burjassot per a donar pas a una altra aroma, a partir del 22 de març. Serà l’aroma, també intens, que desprenguen les milers de flors que protagonitzaran la IV Fira Internacional de l’Orquídia i altres plantes de Burjassot. Es tracta d’una cita anual, obligada per als amants d’esta particular espècie de flora, organitzada per l’Associació d’Amics de les Orquídies Burjassot (AOB), en col·laboració amb l’Ajuntament de Burjassot, a través de la regidoria de Comerç i Mercats que dirigix Rosa Coca i de CEMEF SLU.

Una edició més, l‘Antic Mercat de Burjassot, situat en la plaça de Baltasar Mallent, serà l’escenari que albergue la celebració d’esta fira dedicada a les orquídies i a altres plantes, que se celebrarà del 22 al 24 de març. La Fira estarà oberta des del divendres 22 de març, a les 17 h. Es podrà visitar el mateix divendres, fins a les 21 h; el dissabte 23, de 10 h a 21 h i el diumenge 24 de març, de 10 h a 14 h.

Fullet informatiu

Com a programació complementària a la Fira, el divendres 22 de març, a les 18 h, hi haurà un taller de ceràmica, amb 12 places disponibles i les persones que s’apunten s’iniciaran en les tècniques més bàsiques del treball manual amb argila i crearan el seu propi test. El dissabte 23, a les 12 h, tindrà lloc la xarra “Recepció de les plantes i arribada a casa”, a càrrec de Víctor Juan, soci de l’AOB. En esta trobada, Víctor oferirà pautes útils sobre què fer i com cuidar de les orquídies quan arriben a casa, com alimentar-les o posar-les en quarantena, segons la seua procedència. Així mateix el dissabte, a les 18 h, hi haurà un taller sobre tècniques de mosaiquisme, també amb aforament limitat a 12 places. Finalment, el diumenge 24 de març, entre les 11 h i les 13 h, hi haurà un concurs de dibuix per als més menuts i, a les 12.30 h, tindrà lloc l’última xarrada de la Fira: “Iniciació al filat del bonsai”, a càrrec de l’Associació Valenciana del Bonsai. La xarrada inclourà la demostració de poda i filat d’una olivera.

Amb entrada gratuïta, les persones que es passen per la Fira tindran a la seua disposició un enorme i vistós aparador de l’espècies més variades d’orquídies, a més d’altres plantes com tot mena de cactus, bonsais, plantes autòctones i tropicals, a més d’articles per a la cura i cultiu de plantes i altres articles de viver. En la Fira, participen més d’una vintena d’establiments planteristes.