L’Ajuntament de Burjassot assisteix a la presentació del Pla d’Accessibilitat Universal de FGV

28 setembre 2017|Burjassot

Presentación Plan Accesibilidad 21-09-2017

 

L’Ajuntament de Burjassot, representat per la regidora Olga Camps, va estar present ahir en la presentació del nou Pla d’Accessibilitat Universal de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), amb el qual es pretén fer completament accessibles les estacions de la xarxa de MetroValencia. El Pla d’Accessibilitat, presentat per Mª José Salvador, Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i vertebració del Territori, contempla, entre altres accions, l’adaptació d’estacions, baixadors i instal·lacions destinades a l’ús dels viatgers de manera que permeten l’accessibilitat a les persones amb discapacitat física.

Quant a les accions que afecten a les estacions de MetroValencia situades en el terme de Burjassot, el Pla d’Accessibilitat inclou el condicionament de l’estació de Burjassot-Godella, mentre que queden pendents per a accions de pròxims exercicis, les estacions de Burjassot i Cantereria. 

D’altra banda, el Pla d’Accessibilitat presentat per la Conselleria inclou també la instal·lació de pantalles informatives en els vestíbuls de les estacions de Cantereria, Godella i Burjassot-Godella.

L’Ajuntament de Burjassot, present en l’acte de presentació del Pla, porta anys demandant i reivindicant davant la Generalitat Valenciana, aquest tipus d’actuacions que passen perquè els veïns i veïnes de la localitat amb algun tipus de dificultat per a la seua mobilitat, puguen accedir i circular normalment per l’estacions de metro situada en el seu terme, al mateix temps que continua reivindicant la finalització de les obres del soterrament de les vies del metre al seu pas pel municipi.