L’Ajuntament de Burjassot crearà una Via Verda de més de 12.000 metres quadrats en els terrenys alliberats pel soterrament en el Barri de l’Empalme

6 juliol 2022|Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot ha aprovat hui (6-07-2022), en sessió plenària, la cessió demanial gratuïta d’ús de 12.108 metres quadrats de terrenys pertanyents a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i que han sigut alliberats de la seua afecció ferroviària a conseqüència del soterrament de les vies en el tram comprés entre les estacions d’Empalme i Burjassot de la Línia 1.

Aquesta cessió demanial respon a la sol·licitud que el propi Ajuntament va realitzar al setembre de 2021 a FGV sobre els citats terrenys, situats en el Barri de l’Empalme, amb la finalitat de dur a terme una actuació urbanística d’integració dels sòls alliberats que permeta l’ús públic i redunde en l’augment de zones verdes i espais públics per a les veïnes i els veïns com a objectiu final.

L’Equip de Govern de l’Ajuntament té en aquests moments, com a objectiu principal, realitzar un projecte urbanístic en aqueixos més de dotze mil metres que permeta l’ús de les ciutadanes i els ciutadans de Burjassot de tot aquest espai que s’ha vist alliberat de les vies del ferrocarril. Serà una via verda i ciclopeatonal que estarà acompanyada de mobiliari urbà concorde al seu ús. Espais per al descans, per a l’exercici, per al joc dels més menuts i joves, carril bici diferenciat del recorregut per als vianants, urbanització amb il·luminació de baixa contaminació lumínica, nombrós arbratge i zones arbustives, i sobretot, un projecte que permeta fusionar l’entorn de l’horta amb aquesta franja de terrenys que se cedeix, creant un espai de transició entre els carrers i habitatges de Burjassot i els terrenys de l’horta que l’envolta.

Els processos administratius es posen en marxa per a la licitació del projecte de la Via Verda i Ciclopeatonal després d’aquest pas legal de la cessió demaniali estem contents i molt il·lusionats amb aquest projecte. És una de les majors cessions de terreny que ha rebut mai Burjassot, és un projecte important, en el qual tota la ciutat i el Barri de l’Empalme podran gaudir d’un gran espai verd, sostenible, que augmentarà la qualitat de vida de tots els que residim a Burjassot, que recupera per a la ciutadania espais abans ocupats pel ferrocarril. Busquem solapar la ciutat amb l’horta, ser respectuosos amb l’entorn, que totes i totes puguen passejar, anar amb bici, jugar, descansar, asseure’s i contemplar aquest balcó a la nostra horta i gaudir de l’entorn. Des d’ací expressem el nostre agraïment a FGV per aquesta cessió que permetrà convertir les antigues vies en un gran espai de convivència ciutadana i gaudi natural”, ha declarat Rafa García, Alcalde de Burjassot.

Així mateix, i dins dels processos que ja s’han iniciat, l’Ajuntament comunicarà als veïns els diferents projectes o possibilitats que existeixen en aquests moments perquè es puga també fer partícip tant al barri com a la ciutadania.

La inversió en un primer pas serà pròxima als 200.000 euros, i inclourà la pavimentació amb materials totalment compatibles amb l’espai i el seu entorn, la creació del carril bici, la urbanització i la dotació d’una primera fase de mobiliari urbà i posteriorment s’aniran afegint més elements lúdics.