L’Ajuntament de Burjassot desenvolupa diferents accions en el Barri de les 613 Vivendes dins del Programa d’intervenció enfront de l’impacte social per la Covid-19

30 novembre 2020|Burjassot

Díaz Pintado

Comptant amb el treball dels tècnics de l’àrea de Benestar Social, l’Ajuntament de Burjassot ha posat en marxa un conjunt de projectes baix la denominació “Programa d’intervenció enfront de l’impacte social per Covid-19 en el Barri de les 613 Vivendes” del municipi, cofinançat entre el Consistori i les línies de subvenció que la Generalitat Valenciana disposa en el seu programa Barris Inclusius.

Així, a l’octubre, començava el projecte d’atenció a persones amb el risc d’aïllament físic i social, d’atenció a majors dependents, que suposa l’execució d’un programa d’estimulació cognitiva i un altre de fisioteràpia i rehabilitació, tots dos a domicili, i destinats a majors dependents del Barri de les 613 Vivendes, després de l’estudi realitzat pel Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament.

L’objectiu d’aquest programa és pal·liar els efectes de la situació sanitària i social provocada per la pandèmia, en termes d’aïllament físic i social de les persones majors dependents, oferint atenció psicològica al dependent i els seus cuidadors, especialment en relació amb l’estimulació cognitiva. En el cas de l’atenció fisioterapèutica, es dirigeix al dependent i als seus cuidadors, especialment en relació amb la mobilització del major i la seua dinamització articular i múscul-esquelètica després de períodes de confinament domiciliari.

Ja al mes de novembre, han començat tres nous projectes en el Barri: el de reforç socioeducatiu de menors afectats per la limitació del curs 2019/2020; una campanya de comunicació per a la lluita contra l’absentisme escolar en període de Covid i un projecte de dinamització juvenil a través de l’activitat física.

En el cas del projecte de reforç educatiu, pretén pal·liar la impossibilitat que molts dels xiquets i xiquetes del citat barri tenen a l’hora d’accedir a les noves tecnologies, amb el conseqüent perjudici educatiu al no poder tampoc, en temps de confinament, acudir a les classes de manera presencial. Així, s’ofereix als menors en risc d’exclusió social un procés d’aprenentatge d’habilitats tecnològiques basades en un programa de reforç educatiu coordinat amb els seus centres escolars. Es desenvoluparan activitats d’habilitats tecnològiques, reforç i socioeducatives diverses, eminentment realitzades a distància, amb una dotació de tauletes posades a disposició per part de l’Ajuntament de Burjassot als menors participants. A més d’aquesta important formació tecnològica, el programa servirà també perquè els menors continuen amb la seua formació en cas de confinament, davant l’actual situació sanitària.

La campanya de comunicació per a la lluita contra l’absentisme escolar es basarà en la dinamització d’un conjunt d’activitats l’objectiu de les quals és millorar l’escolarització dels xiquets, xiquetes i adolescents del barri de les 613 Vivendes, limitant l’impacte de l’absentisme i reforçant la idea de la importància de l’educació com a dret i deure. Aquesta campanya comptarà amb una imatge atractiva per als escolars, es crearan i difondran un còmic i diferents vídeos, tot amb l’objectiu que no es perden les classes i que tots i totes continuen amb el seu procés educatiu i de socialització a les aules.

Finalment, es desenvoluparà un projecte de dinamització juvenil a través de l’activitat física amb el qual es pretén afavorir la realització d’activitats d’oci saludable i esport entre la població adolescent i juvenil del Barri. El projecte desenvoluparà la dinamització d’activitats d’oci i temps lliure saludable, alternatiu, on l’esport jugarà un paper primordial. En aquest cas, les activitats es desenvoluparan en el Centre Socioeducatiu Díaz Pintado i tindrà dues referències esportives fonamentals: zumba i calistenia. Totes dues accions es desenvoluparan amb el material apropiat i tenint en compte les mesures sanitàries pertinents.