L’Ajuntament de Burjassot destina 150.000€ per a adoptar mesures extraordinàries de protecció social davant el Covid-19

23 març 2020|Burjassot

Emergencias sociales

L’Ajuntament de Burjassot ha adoptat noves mesures extraordinàries de protecció social davant el Covid-19 i la situació d’estat de’alarma que s’està vivint en tot el país. Aquestes mesures es coordinaran des del Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament.

El Consistori destinarà 150.000€ per a atendre les necessitats de les famílies i persones soles amb menys recursos, impulsant dos tipus de mesures, les ajudes econòmiques per a famílies vulnerables, monoparentals i amb menors al seu càrrec que es troben en una situació de precarietat econòmica i les ajudes domiciliàries per a persones majors soles, persones amb diversitat funcional i dependents.

En definitiva, l’Ajuntament atendrà a tots els veïns i les veïnes que en aquests moments estiguen travessant una situació de greu emergència i tinguen una necessitat, tant alimentària com d’atenció, a la qual no puguen fer front amb els seus recursos propis o familiars.

Aquelles persones que es troben en una situació de necessitat, han de posar-se en contacte amb els Serveis Socials de l’Ajuntament telefonant al 96 316 05 39 i donar a conéixer la seua situació perquè els tècnics comencen a treballar al més prompte possible per a oferir-los, si compleixen els requisits, l’ajuda que necessiten. Aquest telèfon s’ha reforçat i hi haurà 6 línies que atendran a totes les persones que telefonen amb l’objectiu de poder atendre al màxim nombre de famílies al més prompte possible i amb la major rapidesa. L’horari d’antenció és de 9:00 a 14:00 hores de dilluns a divendres.

“L’Ajuntament de Burjassot ha apostat per proporcionar suport econòmic a les unitats familiars que presenten problemes ja que es garanteix així el respecte a cadascuna d’elles a l’hora de dur a terme la seua pròpia organització domèstica i alimentària. Amb aquesta mesura, garantim una alimentació adequada a totes les persones i famílies en situació de vulnerabilitat i en risc, ja que dins de les pròpies mesures s’han de justificar les despeses en aliments concrets i en productes de neteja no en el que cadascun vulga, així mateix serem el més àgils possibles, apostant pel pagament en menys de 48 hores d’aquestes ajudes sempre que siga possible”, en paraules de l’Alcalde de Burjassot, Rafa García.

Aquesta justificació es realitzarà, una vegada finalitze el confinament decretat per l’estat d’alarma sanitària, amb les factures originals i/o qualsevol document de valor probatori de la compra d’aliments de primera necessitat i de productes de neteja bàsics.

La llista d’aliments que podrà adquirir-se són pa, cereals, pasta, fruites i verdures, llegums i arrossos, lactis, ja siga llet, iogurts, formatges o els seus derivats, carn, peix, ous, oli i productes domèstics de desinfecció i higiene personal, com a lleixiu, detergent, sabó, xampú, crema de dents…etc.

Així mateix, les persones majors que es troben en situació de desemparament continuaran rebent ajudes, bé siga a través del Servei d’Atenció Domiciliària o a través del Programa Menjar a Casa, també es comptarà amb Protecció Civil per a realitzar compres en farmàcies o centres alimentaris per a les persones amb mobilitat reduïda o majors en situació de dependència o que no puguen fer aquest tipus d’activitat. Totes aquestes peticions també es canalitzaran a través del 96 316 05 39.

L’Ajuntament agraeix les mostres de solidaritat i l’oferiment que està rebent de molts veïns i veïnes que volen col·laborar en aquesta situació d’emergència social. L’Ajuntament canalitzarà els oferiments de voluntariat d’acord amb les necessitats de cada moment. Poden posar-se en contacte en el següent correu de Protecció Civil, proteccioncivilburjassot@yahoo.es, a aquest correu cal remetre l’oferiment incloent les dades personals, DNI, telèfon de contacte i el tipus de tasca que s’ofereix a realitzar.

A aquesta atenció específica i centrada en ajudar ràpidament a les llars que en aquests moments més ho necessiten, s’uneix també que el Departament de Serveis Socials continuarà atenent les consultes dels programes de prestacions bàsiques, família i menors, els temes relacionats amb els programa de convivència i dependència, els vinculats a mesures judicials al mig obert, gabinet psicopedagògic municipal, centre de dia de menors i tots els relacionats amb l’atenció a la dona, des d’Espai dona. També es continuaran atenent tots els temes relacionats amb conductes addictives, des de l’UPCCA, i els relacionats amb atenció immigrants, des de l’oficina PANGEA, i els relacionats amb habitatge. Tot això de manera telefònica i/o telemàtica.

“Tots els tècnics dels Serveis Socials del nostre Ajuntament estan treballant de manera coordinada i sense descans per a ajudar a les llars i les famílies que més ho necessiten i que, en tot moment, se senten recolzades pel nostre Consistori. Ajudarem en tot el possible a les persones que més ho necessiten i a dotar-los dels recursos necessaris perquè en aquesta situació no es vegen desfavorides de cap manera”, apunta l’Alcalde.