L’Ajuntament de Burjassot il·lumina la seua façana el 12 de maig, en el Dia Mundial de la Fibromiàlgia

10 maig 2021|Burjassot

Fibromialgia

És una malaltia silenciosa però que afecta moltíssimes persones a tot el món i a la qual cal donar visibilitat des de totes els sectors socials i des de les administracions,

Amb aquest objectiu, i valorant i reconeixent la gran faena que desenvolupa l’Associació de Fibromiàlgia de València Nord (AFIVAN) de Burjassot, l’Ajuntament de Burjassot il·luminarà la seua façana de morat la nit del 12 de maig, Dia Mundial de la Fibromiàlgia. Aqueix mateix dia, el balcó de l’Ajuntament lluirà una pancarta commemorativa d’aquesta assenyalada data.

A més, la regidoria de Sanitat, dirigida per Isabel Mª Mora, ha col·laborat en l’enregistrament del MANIFEST que AFIVAN ha elaborat per a commemorar la jornada i que es podrà veure en les xarxes socials de l’associació.

Enguany, igual que l’any passat, AFIVAN roman baix les mesures sanitàries de seguretat, però les funcions d’atendre a les persones afectades, així com als seus familiars, per a informar i assessorar sobre aquesta malaltia, romanen actives.

Així mateix, l’entitat burjassotera manté el servei de teràpia individual amb la psicòloga i les accions de pràctica d’exercici físic adaptat a l’aire lliure i amb un màxim de 9 persones, ja que aquesta malaltia empitjora amb la falta d’exercici. A través de l’exercici físic adaptat s’aconsegueix una millora en la qualitat de vida ja que principalment es treballa l’equilibri, força, coordinació i tonificació muscular.

D’igual manera, des d’AFIVAN, a través de COCEMFE, s’ofereix assessorament jurídic gratuït, així com la borsa d’ocupació per a persones amb discapacitat.

A més, AFIVAN compta enguany amb un taller oferit per l’Ajuntament de Burjassot d’alfabetització digital per a evitar l’aïllament social ja que de tots és sabut que la comunicació telemàtica, així com les app han vingut per a quedar-se i hi ha moltes persones que necessiten adequar-se a aquestes noves vie sde comunicació social.

La seu d’AFIVAN Burjassot està en el carrer Isaac Peral, 67, en el Centre Social d’Isaac Peral i és necessari sol·licitar cita prèvia, telefonant al 634613953 per a ser atesos.