L’Ajuntament de Burjassot inicia el programa d’atenció i seguiment per a persones amb problemes de salut mental

9 març 2022|Burjassot

SASEM

Des de l’àrea de Benestar Social, i a través de la Regidoria de Sanitat, dirigida per Isabel Mª Mora, l’Ajuntament de Burjassot ha posat en marxa el Servei d’Atenció i Seguiment per a persones amb problemes de Salut Mental (SASEM). El servei està cofinançat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través del seu contracte-programa amb l’Ajuntament de Burjassot i estarà coordinat amb el sistema sanitari.

DÍPTIC INFORMATIU SASEM

L’objectiu del SASEM és previndre la cronificació dels problemes de salut mental i procurar la permanència de la persona en el seu entorn familiar i comunitari, evitant la institucionalització. Aquest programa es desenvoluparà per un equip multidisciplinari format per un psicòleg, una treballadora social i una tècnica en integració social.

Aquest servei està dirigit a persones amb problemes de salut mental greus que tinguen edats compreses entre els 18 i els 65 anys i que presenten diferents graus d’afectació en la seua esfera personal, familiar, social i laboral. La derivació de les persones usuàries es realitzarà a través de l’Equip d’Intervenció Social d’Atenció Primària Bàsica de l’Ajuntament de Burjassot.

A més d’una metodologia de planificació centrada en la persona, amb una atenció especialitzada, coordinada amb la Unitat de Salut Mental, SASEM treballa amb el model d’atenció comunitària des d’un enfocament integral que inclou no sols a les persones afectades, sinó també a les seues famílies, a les entitats socials i a la comunitat en general.