L’Ajuntament de Burjassot duu a terme l’avaluació del seu VI Pla d’acció Municipal contra la Violència de Gènere

5 novembre 2020|Burjassot

V Plan Acción Violencia Género

En aquests dies, l’Ajuntament de Burjassot, des de l’àrea d’Igualtat i Feminisme, dirigida per l’alcalde del municipi, Rafa García, ha dut a terme l’avaluació del seu VI Pla d’acció Municipal contra la Violència de Gènere, resultat de l’anàlisi i l’avaluació dels anteriors Plans desenvolupats. Aquesta avaluació s’ha realitzat a través d’Espai Dona, el servei municipal d’atenció integral a les dones del Consistori.

El document elaborat recull les accions que s’han dut a terme a Burjassot quant a la prevenció i sensibilització de la Violència de Gènere, amb els objectius d’erradicar aquest tipus de violència i de realitzar una atenció integral a les dones que la pateixen. Es tracta d’accions que s’han desenvolupat de manera coordinada i conjunta entre tots els agents implicats en la lluita contra aquesta mena de violència: Policia Local, Policia Nacional, Serveis Socials, Espai Dona, àmbit educatiu municipal…en definitiva, un treball realitzat des de totes les àrees municipals de l’Ajuntament.

En l’avaluació es pot comprovar com el desenvolupament dels tres eixos fonamentals del VI Pla d’acció Municipal contra la Violència de Gènere de Burjassot, la prevenció i sensibilització, la intervenció contra la violència de gènere i el de l’observatori municipal contra aquesta mena de violència, ha guiat aquests mesos de treball de totes les àrees implicades.

Des de l’aprovació del primer Pla l’any 2006, “s’han produït nombrosos canvis socials, legislatius, econòmics…que han requerit l’adaptació de les mesures adoptades per l’Ajuntament contra la Violència de Genero i la implementació, fins a l’actualitat, de diferents plans entre els anys 2006 i 2013, fins a arribar a l’actual, previst per al període 2017/2019”, tal com han assenyalat des del Consistori.

L’Ajuntament de Burjassot continuarà treballant, des de totes les seues àrees municipals coordinades entre si, per a continuar avançant en pro de la igualtat entre dones i homes així com en l’erradicació de qualsevol mena de violència.