L’Ajuntament de Burjassot ofereix el programa JOOP per a joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis.

6 febrer 2020|Burjassot

JOOP

Per quart any consecutiu, l’Ajuntament de Burjassot s’adhereix de nou al JOOP, Jove Oportunitat, un programa dissenyat i organitzat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), l’objecte del qual és la realització d’accions de motivació i orientació per a joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis.

L’Ajuntament ja ha fixat el termini per a inscriure’s al programa, de manera que els joves interessats han d’efectuar les seues inscripcions en el Centre Socioeducatiu Díaz-Pintado (Plaça 9 d’Octubre, 11) del 10 al 18 de febrer, en horari de 8.00 a 15.00 hores.

L’objectiu fonamental del programa JOOP és aconseguir que aquests xics i xiques tornen al sistema educatiu per a completar una Formació Professional de Grau Mitjà. Per a aconseguir-ho, prèviament aquests joves necessitaran d’una intervenció on es treballe sobre la seua motivació, reforce la seua autoestima i els ajude a construir un projecte integral de vida. L’eina pedagògica serà el coaching actitudinal, en grups d’entre 8 i 15 participants. El programa els proporcionarà, així mateix, orientació sobre les diferents famílies professionals de la formació professional, però des d’un enfocament absolutament pràctic: mitjançant la visita a vint empreses d’acolliment, on els mostraran el treball real al qual porta cada titulació de la FP.

El curs del programa JOOP es duu a terme entre els mesos de febrer i juliol, en sessions de quatre hores diàries. A més, per a tutoritzar volta al sistema educatiu, es realitzaran reunions mensuals del grup amb el seu coach entre setembre i febrer del curs escolar següent

Per a aquells joves que no obtingut el títol de l’ESO, el programa JOOP els ofereix un mòdul de formació acadèmica per a preparar la prova d’accés a la FP de grau mitjà. Per als altres “joopers” del grup, es realitzaran sessions de refresc acadèmic, que els permetran, al curs següent, enfrontar-se a la volta al sistema educatiu amb majors possibilitats d’èxit.