L’Ajuntament de Burjassot posa en marxa la campanya d’ADN caní

8 juliol 2022|Burjassot

ADN Canino

L’Ajuntament de Burjassot posa en marxa la campanya de l’ADN caní. A partir de setembre, la ciutadania rebrà en els seus domicilis la campanya i informació detallada en la qual des de l’Ajuntament s’instarà les veïnes i els veïns a donar d’alta als seus gossos en el sistema d’identificació d’ADN, amb l’objectiu de contribuir a la reducció d’abandó dels animals i, al mateix temps, reduir de manera dràstica la presència d’excrements en la vía pública.

Fer compatible la convivència entre els nostres animals de companyia i els ciutadans en l’ús d’espais públics o privats, així com salvaguardar i protegir la seua vida és un dels nostres objectius com a Ajuntament. La identificació mitjançant ADN aconsegueix totes dues coses de manera conjunta i sabem que comptarem amb la col·laboració de totes i tots, perquè aquesta mesura ajuda i molt al fet que tots dos objectius es complisquen. Comptem amb una societat ja molt conscienciada en la retirada de femta en la via pública i en el no abandó d’animals, però cal aprofundir en aquesta conscienciació, i treballarem amb aquesta meta” ha declarat Rafa García, alcalde de Burjassot.

Per això, durant tres mesos, des de setembre fins a desembre, l’Ajuntament permetrà registrar de manera gratuïta als animals en el cens de l’ADN caní, serà un inici voluntari i gratuït, en el qual el responsable de l’animal no haurà d’abonar res per aquest procés, i una vegada finalitzat el mateix, si que entrarà ja en marxa l’obligatorietat mitjançant el pagament de la taxa d’identificació mitjançant ADN. Sé que que els ciutadans i les ciutadanes col·laboraran de forma àmplia en aquest nou projecte, i a partir d’ací, podrem actuar i treballar en la conscienciació cívica i en el compliment d’aquesta nova normativa que redundarà en la salubritat de la nostra ciutat”, matisa García.

Amb la identificació mitjançant ADN es redueixen dràsticament la presència d’excrements en la vía pública i la col·laboració ciutadana augmenta i es veu beneficiada amb aquest sistema de detecció. L’experiència d’altres municipis en el sistema d’identificació mitjançant ADN permet afirmar que aquesta reducció de femta en les vies públiques pot ser superior al 70%, així que apostar per aquesta via és apostar també per la sostenibilitat, la neteja, la conscienciació i el civisme per part de tots i totes.

Una vegada estiga el cens elaborat i el període voluntari d’inscripció finalitzat, la normativa permetrà sancionar a aquelles persones que no retiren els excrements dels seus animals dels espais públics, carrers, places, avingudes, etc, i identificar també de manera aproximada, les zones o àrees en les quals acudisquen animals no identificats en el cens, amb la qual cosa, la labor de vigilància serà molt més efectiva gràcies a les dades que reportaran les anàlisis realitzades.