L’Ajuntament de Burjassot presenta a “Roque”, el xiquet que descobrirà els secrets de la ciutat

23 abril 2020|Burjassot

Roque TL

Roque té deu anys, encara que aparenta menys, a penes sis o set. Roque és baixet i molt prim. Té els ulls negres i grans com a plats, vestits amb unes pestanyes eternes. Roque és un xiquet de Burjassot i, encara que va viure en un temps indeterminat, ara, en ple confinament per als mortals del segle XXI, ha tornat al seu poble, Burjassot, aquest que es coneix amb detall, per a entretindre als xiquets i adults de hui amb històries increïbles. Històries basades en realitats d’un altre temps que defineixen la personalitat del municipi, però embolicades en la indomable imaginació de Roque.

De la mà de “Roque”, l’àrea de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Burjassot, que treballa per a la dinamització del patrimoni, ha llançat aquesta nova proposta que consisteix a continuar donant a conéixer el patrimoni històric, artístic i cultural de la ciutat, aquesta vegada a través dels ulls i la imaginació d’un xiquet.

Així, les vivències, records i històries protagonitzades per Roque faran que els ciutadans i ciutadanes de Burjassot, especialment els més xicotets, coneguen racons de Burjassot desconeguts, personatges il·lustres i populars que van nàixer o van passar pel poble, anècdotes o episodis rellevants per a la història de Burjassot.

Amb Roque com a relator estrela, els ciutadans i ciutadanes que li seguisquen se submergiran en una “realitat ficcionada” que es materialitzarà en contes breus descarregables i divertits vídeo-relats, entre un altre material, que quedarà disponible per al seu gaudi i descàrrega en la web municipal i en les xarxes socials municipals. Cada relat, té dues parts diferenciades. D’una banda, la ficció protagonitzada per Roque i basada en la realitat i, per una altra, en finalitzar el relat, l’explicació dels fets verídics, perfectament contrastats.

PRIMER RELAT: “EL SECRET DE LA GRANJA”

PRIMER VÍDEO: “EL SECRETO DE LA GRANJA”

Amb aquesta iniciativa, l’àrea de Cultura i Joventut vol continuar fomentant l’educació no formal en les llars de Burjassot. De la mà de Roque i a través de la màgia de contar històries, la idea és que els xiquets sàpien que qualsevol xiquet o xiqueta, sense necessitat de ser prínceps, ni princeses, ni estreles de la pilota, pot ser protagonista d’una història i, fins i tot, pot fomentar en ells la il·lusió de crear les seues pròpies.

Per a anar obrint boca, Roque ha volgut donar-se a conéixer als xiquets i xiquetes de Burjassot, amb motiu del Dia del Llibre, contant-los un sorprenent relat anomenat… “El secreto de La Granja”.