L’Ajuntament de Burjassot renova col·laboració, mitjançant conveni, amb les tretze comissions falleres i l’Agrupació de Falles de Burjassot

27 maig 2021|Burjassot

Firma Convenio Fallas 26-05-2021

En el marc de l’etapa més difícil que li ha tocat viure al món faller des de fa dècades, però ja amb l’horitzó encarat cap a setembre i a la celebració de la festa fallera que no s’ha pogut celebrar durant els dos últims marços, la família fallera de Burjassot s’ha reunit recentment en el Consistori.

El motiu ha sigut la renovació i actualització dels convenis de col·laboració existents entre l’Ajuntament de Burjassot, representat pel seu màxim representant, l’alcalde Rafa García i les tretze comissions falleres del municipi, representades pels seus respectius presidents i presidentes. Així mateix, també s’ha actualitzat un conveni marc de col·laboració entre el Consistori i l’Agrupació de Falles del municipi, representada pel seu president, Iván Heredia Cortés.

L’objecte de tals convenis és, d’una part, continuar reforçant i donant suport a les activitats que desenvolupen les comissions falleres de Burjassot, destinades a promoure i difondre els valors culturals i de tradició popular de la festa fallera i, d’una altra part, garantir la important labor i esforç que desenvolupa l’Agrupació de Falles de Burjassot, especialment destinades a estrényer llaços d’unió, cordialitat i harmonia entre les diferents comissions falleres.

En el marc d’aquesta signatura, l’alcalde de Burjassot ha destacat que “la paciència, la prudència, la responsabilitat social i l’anteposició de la salut per damunt de qualsevol desig personal o col·lectiu, ha caracteritzat l’esperit de la nostra família fallera des que, en el fatídic març de 2020, la nostra festa per antonomàsia haguera de ser suspesa. Ara és moment d’estar del seu costat, de donar suport, col·laboració i confiança al sector de les nostres falles, que a més del vessant lúdic, implica també el treball de moltíssims professionals, l’activitat i la font dels quals econòmica s’ha vist tallada durant prop de dos anys. Farem tot allò possible per a, amb responsabilitat i seny, fer que la festa fallera, amb les particularitats que la situació implique, perquè hem de recordar que la pandèmia encara no ha desaparegut, torne a brillar en els nostres barris“.

En el cas del conveni amb l’Agrupació de Falles de Burjassot, l’Ajuntament de Burjassot es compromet, entre altres acords, a concedir una subvenció per import de 5.000 euros en l’exercici de 2021 i de 12.500 euros en els següents de vigència del conveni, la qual serà de quatre anys, a altres de cedir l’ús de diferents instal·lacions municipals per a actes i activitats organitzades per l’Agrupació.

En el cas del conveni amb cadascuna de les comissions falleres del municipi, l’Ajuntament es compromet a concedir a cada comissió una subvenció per import de 4.100 euros per a l’exercici de 2021 i de 3.500 euros en els següents de vigència del conveni. En tots els casos, els convenis actualitzats i subscrits també recullen tots els compromisos i obligacions que adquireixen tant l’Agrupació

En aquests moments, cal destacar que el Consistori, des de la regidoria de Falles que dirigeix Estefanía Ballesteros en col·laboració amb la mateixa alcaldia i amb la regidoria de Festes dirigida per Manuel Pérez Menero, es troba treballant braç a braç amb l’Agrupació del Falles i les pròpies comissions per a quadrar el que serà el calendari faller de Burjassot el mes de setembre, així com parell assegurar que la celebració de la festa fallera siga compatible amb la situació i normativa sanitària vigent en relació amb la pandèmia.