L’Ajuntament de Burjassot renova el cartell informatiu de les Llengües del Raig

11 abril 2022|Burjassot

El Ple Municipal celebrat el passat 26 d’octubre de 2021, aprovava l’acord subscrit entre l’Ajuntament de Burjassot i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), pel qual el Consistori passava a fer-se càrrec del manteniment del jaciment de les LLengües del Raig, situat al costat de l’estació de l’Empalme.

Així, fent efectiu l’acord, l’Ajuntament de Burjassot, des de les Regidories de Cultura, Patrimoni i Turisme que assumeix Javier Naharros, ha procedit recentment a la instal·lació del nou cartell explicatiu que informa els visitants sobre l’origen i la història d’aquesta joia del patrimoni hidràulic local.

Les Llengües del Raig és una construcció que exercia de partidor de la Séquia de Tormos situat sobre el braç de Benicalap que dividia el cabal de la séquia en dues parts proporcionals que generaven dos nous braços: el de Benicalap per la dreta i el del Raig per l’esquerra. La restitució del partidor de les Llengües del Raig és la primera que es fa en una construcció hidràulica d’aquest tipus. L’actuació té valor patrimonial perquè recupera i posa en valor un element molt singular del paisatge històric de l’horta i, per tant, del patrimoni cultural valencià.

A més, l’Ajuntament de Burjassot està procedint a la neteja periòdica del jaciment.