L’Ajuntament de Burjassot renova els seus protocols de col·laboració entre la Policia Nacional i la Policia Local per a la protecció de les víctimes de violència de gènere

10 setembre 2020|Burjassot

Junta Seguridad Ciudadana

El despatx d’alcaldia de l’Ajuntament de Burjassot ha sigut testimoni de la celebració de la Junta Local de Seguretat Ciutadana en la qual han estat presents l’Alcalde del municipi, Rafa García que ha rebut, per primera vegada en el municipi com a Subdelegat del Govern, a Rafael Rubio. En la Junta també han estat presents els Regidors de Policia i Benestar Social, Juan Manuel Hernando i Yolanda Andrés, respectivament, el Comissari Principal Cap de la Policia Local de Burjassot, José Javier Collado i Alfredo Talavera Zuil, cap de la Comissaria de la Policia Nacional de Burjassot-Godella. Així mateix, hi havia també representants provincials de la Unitat contra la violència sobre la dona.

En la Junta Local de Seguretat s’han tractat diferents temes relacionats amb la seguretat ciutadana i s’ha destacat que Burjassot és un poble segur i que els índexs de delictes greus han disminuït.

Així mateix, durant la Junta, s’ha actualitzat el procediment d’actuació i coordinació entre el Cos Nacional de Policia, des de la Comissaria de Burjassot-Godella, i la Policia Local de Burjassot per a la protecció de les víctimes de violència de gènere.

La renovació i actualització dels protocols d’actuació en matèria de protecció de les dones víctimes de violència de gènere “és una acció indispensable per a Burjassot”, en paraules del seu Alcalde, Rafa García, qui ha recordat que “des de l’any 2011 el nostre Ajuntament té signat un conveni de col·laboració amb el Ministeri de l’Interior per a la lluita contra la violència de gènere. Des del citat any, estem adherits al Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (VioGén) i, el nostre compromís és total en la lluita contra aquesta xacra social, no en va, Burjassot és municipi pioner a la Comunitat Valenciana en l’aplicació del Pla de Prevenció contra la Violència de Gènere en disposar d’un pla multidisciplinari que implica a tots els ens municipals”.

En la Junta de Seguretat Ciutadana s’ha recordat que el Ministeri de l’Interior té a la disposició de tots els ciutadans l’App ALERTCOPS que, davant una situació de perill, enviarà un senyal d’alerta a la policia amb la localització de la víctima o testimoni de qualsevol mena de delicte. L’aplicació disposa del “Botó SOS” que està orientat a les víctimes de violència de gènere i als professionals sanitaris i permetrà a tots dos col·lectius requerir de manera discreta l’assistència de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat pròximes a la seua ubicació, davant situacions en les quals puga veure’s compromesa la seua seguretat com a conseqüència dels fets dels quals estiguen sent víctimes.

L’App ALERTCOPS pot descarregar-se de manera gratuïta tant en dispositius Android com IOS i possibilita que les alertes activades pels seus usuaris, per al que hauran de prémer almenys cinc vegades en menys de 6 segons el “Botó SOS” dels seus telèfons mòbils, siguen remeses automàticament al centre policial més pròxim.