L’Ajuntament de Burjassot reubica el Departament de Serveis Socials per a donar un millor servei i inicia l’atenció presencial amb cita prèvia

29 maig 2020|Burjassot

Servicios Sociales

Amb l’objectiu de donar un millor servei a la ciutadania i d’ajudar en tot allò possible a l’hora de posar-se en contacte amb els professionals de l’àrea, l’Ajuntament de Burjassot ha finalitzat en aquests dies la reubicació del Departament de Serveis Socials. Amb aquesta reubicació, s’ha centralitzat l’atenció en quatre espais per a facilitar que els veïns i les veïnes de Burjassot puguen realitzar les seues gestions d’una manera ràpida i sempre tenint el seu centre de referència.

Tota l’atenció del Departament continuarà realitzant-se amb cita prèvia, per això, és necessari que les persones que hagen de fer ús dels serveis d’aquest, criden als diferents telèfons que es posen a la seua disposició, on se’ls indicarà els dies i les hores que s’atén, per a concertar la cita. A causa de la situació actual, és important ressenyar que no s’atendrà a ningú que no dispose de cita prèvia. En el cas que es tracte d’una urgència, els tècnics valoraran la mateixa en la telefonada del ciutadà i se li indicarà on ha d’acudir, sempre mantenint les mesures de distanciament social amb els tècnics municipals, portant mascareta i, en el cas que siga necessari, portant el seu propi bolígraf, si ha d’emplenar algun imprés.

En el centre situat al carrer Colón, 40, es troben els tècnics que porten la coordinació del Departament de Serveis Socials, el telèfon dels quals és el 96 316 05 39, el general de departament. En el mateix centre està el Servei d’Atenció a la Dependència i promoció de l’autonomia personal i el Servei d’Acció Comunitària (programa de majors) amb els quals es pot contactar en el 96 390 45 82.

També el centre del carrer Colón està el Servei d’Atenció a immigrants (PANGEA), amb el 96 316 05 39 com a telèfon de contacte i la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPCCAA), amb el 96 316 05 38 i el 96 316 05 39 com a telèfons d’atenció.

En el cas d’Espai dona, servei municipal integral d’atenció a la dona, s’ha situat a la Casa de Cultura i el seu telèfon directe de contacte és el 96 390 67 18.

En la segona planta de l’edifici de la Plaça Gómez Ferrer, 4, on també se situen les dependències de la Policia Local, està l’Àrea d’Atenció Primària, que inclou el Servei d’inclusió i atenció de necessitats bàsiques i el Servei de Prevenció i Intervenció Familiar. El telèfon per a posar-se en contacte amb els professionals de tots dos serveis és el 96 390 58 39 o el general d’atenció, 96 316 05 39.

Finalment, l’àrea de Serveis Socials socioeducatius, que compta amb el Centre de dia “Los Bloques”, el servei de Mesures Judicials en Medi Obert, Alfabetització informàtica, els Programes d’integració socioeducativa i el servei de Ludoteques, està situada en el Centre Socioeducatiu Díaz Pintado, en la Plaça 9 d’Octubre, 11 i el seu telèfon de contacte és el 96 364 04 25.

Aquesta reubicació del Departament de Serveis Socials “s’ha realitzat pensant sempre a donar el millor servei als nostres ciutadans”, tal com ha assenyalat l’alcalde de Burjassot, Rafa García, qui també ha destacat “la gran labor que al llarg d’aquests mesos han desenvolupat els tècnics de l’àrea per a donar resposta a totes les peticions realitzades per la ciutadania. Han fet un treball exemplar i és digne de reconeixement”. Així mateix, el màxim representant municipal ha destacat “la facilitat que tindrà ara el ciutadà a l’hora d’identificar el centre al qual ha d’acudir per a qualsevol tràmit relacionat amb el Departament, sempre amb cita prèvia, per a garantir tant la seguretat d’ells mateixos com  la dels tècnics municipals, tenint en compte la situació que estem vivint”.