L’Ajuntament de Burjassot subscriu la carta de suport a les Biblioteques Sostenibles

22 novembre 2021|Burjassot

Bibliotecas Sostenibles 1

En el despatx d’alcaldia ha tingut lloc la signatura, per part de l’Ajuntament de Burjassot, de la carta de suport institucional al Programa “Biblioteques Sostenibles: introducció de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible en els serveis bibliotecaris municipals de la Comunitat Valenciana, Fase 3: capitalització i innovació”. Han protagonitzat la signatura l’alcalde de Burjassot, Rafa García, com a màxim representant de l’Ajuntament de Burjassot i Rafael García Matíes, president de la Fundació Musol, com a entitat que executa el programa, amb el suport institucional i financer de la Generalitat Valenciana.

Amb el suport al programa de “Biblioteques Sostenibles”, l’Ajuntament de Burjassot, des de les àrea de Cultura, Joventut i Educació i a través de la seua Biblioteca Municipal, vol sumar-se al ferm compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat, també en l’àmbit de les biblioteques públiques, tal com marca l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i els seus 17 objectius (ODS). Aquests objectius, que abasten des de la salut fins a la igualtat de gènere i l’educació, estan mobilitzant esforços a nivell mundial per a acabar amb totes les formes de pobresa, lluitar contra les desigualtats i frenar el canvi climàtic, amb la garantia que no es deixe a ningú enrere.

Així i amb l’objectiu de treballar per la consecució d’unes Biblioteques Sostenibles, des de la Biblioteca Municipal s’oferirà el suport necessari a la Fundació Musol per al desenvolupament de les activitats que tinguen marcades dins del programa Biblioteques Sostenibles cedint per a això, quan siga necessari, les instal·lacions de la Casa de Cultura, integrant així l’Agenda 2030 i els ODS a la Biblioteca, sense que aquesta col·laboració implique cap despesa per al centre.

Les activitats del projecte a realitzar, es divideixen per edats i seran seleccionades per la Fundació MUSOL i per la pròpia Biblioteca, i incloses en la seua programació. Per al públic adult, es contemplen Gps literaris, lectures sostenibles a través del Club de Lectura, llibres humans i testimoniatges i experiències en primera persona. Per al públic juvenil es contempla capacitar a grups de joves booktubers per al desenvolupament sostenible, així com tallers de robòtica i disseny i impressió 3D on es tracten els ODS. Per al públic infantil, se celebraran contacontes sostenibles i tallers de programació informàtica relacionada amb els ODS. A més, hi haurà un curs de formació per a personal bibliotecari, contacontes, dinamitzadors de Clubs de Lectura, entre altres activitats.