L’Ajuntament de Burjassot treballa en la constitució del Consell Municipal d’Infància i Adolescència (CIA) buscant la implicació de xiquets i joves

2 juny 2021|Burjassot

Cartel Consell Municipal Infancia i Adolescència CIA

L’Ajuntament de Burjassot, a través de la regidoria de Protecció i Drets de la Infància que dirigeix Yolanda Andrés, està treballant en la creació i posada en marxa del Consell Municipal d’Infància i Adolescència de Burjassot (CIA). Després del procés de redacció del reglament del CIA i de la seua aprovació per part del Ple Municipal, ara la regidoria s’ha centrat en les accions encaminades a la constitució del propi consell per al qual espera la participació activa dels xiquets, xiquetes i adolescents de Burjassot.

Amb la voluntat de comptar en aquest procés amb la participació activa de la comunitat educativa del municipi, a través de tots els centres educatius, associacions o entitats que treballen quotidianament amb la infància i l’adolescència, des de la regidoria s’ha impulsat una campanya perquè, tant tutors/es i professors/es com a entrenadors i entrenadores, educadors i animadores o persones que treballen directament amb xiquets i adolescents de Burjassot realitzen una consulta amb aquests col·lectius perquè coneguen el CIA i decidisquen presentar-se com a candidats i candidates a formar part d’aquest òrgan.

Així, a partir de preguntes que conviden a la reflexió i a la participació dels menors del tipus “La infància i l’adolescència de Burjassot ha d’estar representada per a exercir una influència real sobre les polítiques municipals?” o “t’interessa ser representant de la infància i l’adolescència del teu poble?, els professionals incentiven l’interés dels menors en la possibilitat de formar part del CIA. Per a donar suport a aquesta activitat, la regidoria ha enviat tota una sèrie de documentació relacionada amb el Consell. En cas de dubtes, es poden solucionar escrivint un correu electrònic a cia@burjassot.es.