L’Ajuntament de Burjassot i COGITI Valencia reconeixen la labor dels voluntaris del projecte “Juntos somos más fuertes CV” durant la pandèmia

15 octubre 2021|Burjassot

Homenaje COGITI Valencia

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Burjassot ha sigut l’escenari per a la celebració d’un acte d’homenatge on el Cos de la Policia Local de Burjassot, la Brigada Municipal Obres del Consistori així com a l’Associació de Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil-Burjassot han merescut el reconeixement dels responsables del projecte “Juntos somos más fuertes”, impulsat i coordinat pel Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de la Comunitat Valenciana (COGITI València).

L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Burjassot, Rafa García i per la degana de COGITI València, Angélica Gómez, juntament amb el responsable del projecte a Burjassot, Francisco Sanz, i tots ells han agraït encaridament als representants de les tres entitats la ingent labor desinteressada que van realitzar en els pitjors moments de la pandèmia. Com a representants de les entitats homenatjades han assistit el responsable de la Policia Local de Burjassot, Javier Collado; el responsable de Protecció Civil, Manolo Bo, i el responsable i personal adjunt de la Brigada Municipal, José Vicente Zaragozá i Jorge Olmos.

En paraules de l’alcalde de Burjassot, “participar en el projecte en el moment en què el vam fer va suposar per a tots i totes un plus de seguretat, ja que les persones, els voluntaris, la policia, la brigada, s’estaven jugant la vida, i tindre eines quan no hi havia res de res amb el que lluitar contra el virus era augmentar la seua seguretat. És un agraïment merescut, però també cal reconéixer el mèrit del projecte, aqueix ímpetu per ajudar, per col·laborar…va ser molt important per a tots nosaltres”.

La degana de COGITI València ha destacat l’orgull que suposa aquest reconeixement pel treball realitzat, perquè “aquestes persones van ser les que van ajudar a transportar, a donar suport a malalts, i sobretot, com a part del projecte, a repartir les pantalles protectores que s’anaven elaborant, entre tots els que el necessitaven, posant en risc la seua vida davant el desconeixement de la COVID-19, i tot amb la finalitat de poder ajudar als altres”, ha assenyalat Gómez. “Accions com aquesta, demostren la qualitat humana de les persones i la capacitat que tenim de, quan estem al límit, fer sempre una mica més per ajudar als altres”.

El projecte “Juntos somos más fuertes CV” va ser coordinat per COGITI València a l’inici de l’estat d’alarma, i va comptar amb la participació dels makers, així com de les universitats -tant la Universitat de València com la Universitat Politècnica de la València-, l’Ajuntament de Burjassot i la plataforma Talent Growth Management. Tots ells es van posar en marxa, aconseguint fabricar, assemblar, higienitzar i distribuir milers de pantalles protectores facials per a les nombroses entitats que les van sol·licitar, entre ells els propis Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, davant l’escassetat de materials a l’inici de la pandèmia.