L’Ajuntament i l’Agrupació Musical Los Silos reten homenatge als músics Pablo González Balaguer i Manuel Morcillo García

15 març 2018|Burjassot

Des de 21/03/2018 fins a 21/03/2018

Homenaje a músicos

Tenen una trajectòria musical destacable. Són amants de la música des de menuts i gaudeixen aprenent, component i tocant grans peces musicals. Ells són Pablo González Balaguer i Manuel Morcillo García, dos músics burjassoters que, dimecres que ve 21 de març, rebran un merescut homenatge pels assoliments obtinguts al llarg de les seues carreres musicals.

L’Ajuntament de Burjassot i l’Agrupació Musical Los Silos, entitat burjassotera amb la qual tenen gran relació tots dos músics, volen reconèixer els seus assoliments i el seu bagatge professional, en un emotiu acte en el qual, en el Saló de Plens del Consistori a les 19:30 hores, se’ls farà lliurament d’una placa commemorativa de l’homenatge. 

Natural de Burjassot, Pablo González Balaguer finalitzava els seus estudis a València amb Matrícula d’Honor, sent Premi Extraordinari de Fi de Carrera. Ha estudiat a França baix la tutela de Marie-Bernardette Charrier, acabant amb la qualificació més alta de la seua promoció, ingressant en la Hoschschule für Musik de Basel (Suïssa), obtenint l’única plaça disponible per a saxofon.

Molt actiu des dels seus inicis, Pablo ha sigut premiat en més de 20 ocasions, sent el guanyador del I Certamen de Solistes de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana en 2017. En l’actualitat, estudia el seu segon Master en Basel, especialitzat en música contemporània.

Per la seua banda, Manuel Morcillo és burjassoter d’adopció ja que fa moltíssims anys que té la seua residència i desenvolupa la seua vida en el municipi. Nascut en 1963, va començar els seus estudis musicals a l’edat de set anys, cursant grau mitjà en el Conservatori Superior de Música de València i en el Conservatori de Torrent.

Manuel ha compost de forma autodidacta nombroses peces tant simfòniques com camerístiques, destacant Ciclo natural (1987), poema simfònic per a corda, vent i percussió, inspirada en la poesia del mateix nom de Juan Carlos Morcillo García; Víctor Manuel Blázquez (1991), pasdoble de concert realitzat per encàrrec de l’Ajuntament de Burjassot, dedicat al torero burjassoter, o Belchite (2011), petita fantasia per a clarinet baix. Aquesta peça ha sigut triada com a obra obligada per al prestigiós Conservatori Royal Flemish Consevatory Antwerp (Bèlgica), durant els pròxims Masters en clarinet baix amb el professor Jan Guns.

Aquest genial músic va ser també el compositor de l’Himne del Burjassot CF, estrenat amb motiu del Centenari del Club en el Centre Cultural Tívoli al març de 2013 i interpretat pel Cor i la Banda de l’Agrupació Musical Los Silos.

El passat any, amb la seua obra Dasein, concert per a tuba i orquestra de vent, s’alçava amb el segon Premi Nacional de composició organitzat per l’Associació Espanyola de Tubes i Bombardinos (AETYB). La peça era interpretada també per l’Agrupació Musical Los Silos al febrer de 2018 en el Tívoli.