El burjassoter Eduardo L. Gómez guanya les 12 hores de Villenave D’Ornon i ja és segon del món en la seua categoria

5 setembre 2019|Burjassot

Eduardo L. Gómez

L’experimentat ultrafondista i maratonià burjassoter Eduardo L. Gómez va véncer, el passat cap de setmana, en la prova internacional de les 12 hores de Villenave D’Ornon (Bordeus) i a més va polvoritzar el rècord que ostentava el francés Jérome Charton des de l’any passat, en recórrer quatre quilòmetres més i aconseguir els 142,552. L’atleta valencià, amb aquesta marca, es col·loca 11é del món absolut i 2n de la seua categoria (Màster).

Eduardo L. Gómez, director tècnic i president del Club d’Atletisme Els Sitges de Burjassot, afrontava la prova com un dels favorits, després d’aconseguir la medalla de bronze en el Mundial de 100 Km Màster, celebrat a Croàcia l’any passat.

La prova va tindre lloc en les instal·lacions atlètiques Aquitanas, del C.A.Villenave D’Ornon, en un circuit de 1018 m. Després de mesos intensos de preparació i prop de 2000 quilòmetres de molt de sacrifici, Eduardo L. Gómez partia a Bordeus amb la clara intenció de millorar la seua marca personal de 116.336 km (que datava de 2014).

Sabia que tenia opcions d’estar entre els primers per les sensacions prèvies i els entrenaments realitzats, encara que anava a ser difícil, perquè en aquesta ocasió comptava amb la presència de Nicolás de las Heras, ex-plusmarquista Nacional de 24h”, assenyala Gómez, qui reconeix que partia amb la intenció d’obtindre un registre de qualitat, a pesar que l’objectiu dels seus entrenaments estava en al Mundial de 24 h d’Albi (França), del pròxim octubre.

Des del tret d’eixida, Eduardo L. Gómez va marcar el ritme previst de 4’45 el quilòmetre -malgrat un inoportú fort dolor lumbar que va aparéixer pocs dies abans de la competició- passant com un rellotge per tots els punts quilomètrics, acompanyat de l’altre espanyol, l’Asturià De las Heras.

M’ompli de satisfacció la marca realitzada (142.552 km) a un ritme mitjà de 5’03”, perquè mantindre’s sis anys consecutius en l’elit de l’ultrafons és molt complicat”, conclou Eduardo L. Gómez, un dels històrics de l’atletisme nacional, amb més de 39 anys practicant la carrera a peu. Va ser soci des de la seua fundació del Club d’Atletisme Els Sitges, i des de 1992, exerceix de director tècnic del Club. Múltiple medallista nacional en 100 km i amb una participació en el Mundial de 24 hores a Belfast’17.