El Campus de la Universitat de València alberga el Copernicus Climathon Burjassot 2019

24 octubre 2019|Burjassot

Des de 25/10/2019 fins a 25/10/2019

Climathon 2019

El Campus de la Universitat de València (UV) a Burjassot acollirà, divendres que ve 25 d’octubre, la celebració del Copernicus Climathon Burjassot 2019, una trobada per a abordar qüestions sobre el canvi climàtic que se celebra a nivell mundial i, en la present edició, girarà entorn del tema: “com fer més verd la nostra ciutat d’una manera sostenible? Com podem fer que la vegetació urbana siga més efectiva?”.

La taula redona inaugural de la jornada, a la qual ja s’han inscrit el màxim de persones, entre estudiants i professionals de diferents rams, tindrà lloc a les 9h i comptarà amb la presència de Rosa Pardo i Marín, directora general de Política Territorial i Paisatge de la GVA; Celsa Monrós Barahona, directora general de Canvi Climàtic i Rafa García García, alcalde de Burjassot i edil al capdavant de la regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de la localitat, a més de diferents autoritats de la Universitat de València i representantants de Climate-KIC Spain.

El desafiament del Copernicus Climathon Burjassot 2019 consisteix bàsicament a desenvolupar idees-projecte sobre l’adaptació urbana de la ciutat de Burjassot al canvi climàtic per a millorar els valors socioeconòmics i ambientals, ajudant en la presa de decisions sobre la gestió de la vegetació i infraestructures verdes urbanes: regeneració de la massa vegetal on s’ha perdut; replantació de l’arbratge assegurant una millora en la disponibilitat òptima de l’aigua i en la qualitat del terreny, elecció d’espècies autòctones adaptades a les condicions climàtiques de Burjassot, jardineria urbana sostenible que permeta reduir el consum de recursos i tasques de manteniment, així com altres idees i accions a desenvolupar.

El Climathon és el major esdeveniment, a nivell mundial, en la lluita contra el canvi climàtic. Pretén reunir ciutats i persones innovadores de tot el món en aquesta lluita. En l’edició del Climathon 2019, els participants tractaran, durant 24 hores, de donar resposta als desafiaments de l’emergència climàtica. A Espanya se celebrarà a Madrid, Galícia, Múrcia, Barcelona, València i Burjassot, entre altres.